Fürdőző, napozó, pihenő emberek láthatók madártávlatból a Mezőkövesd felett készült képeken. Ismét egy remek fotósorozat H. Szabó Sándortól.

Néhány napja közöltünk egy fotósorozatot a Miskolctapolcán található Barlangfürdőről. A képek érdekessége, hogy rendőrségi helikopterről készültek. Azonban nem csak Miskolctapolcán járt a gép, hanem útba ejtették Mezőkövesdet és az ott található gyógyfürdőt is. A H. Szabó Sándor által készített múltkori felvételek sem voltak rosszak, de a Zsóry Gyógyfürdőről készült fotósorozat még azon is túltesz.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Mezőkövesden már több mint 70 éve üzemel a Zsóry Fürdő. Az itt található kénes gyógyvíz hatékonyságát mutatja, hogy külön reumakórház is épült a fürdő mellé. A Bükk hegység és az Alföld találkozásánál található termálfürdő az ország legkedveltebb üdülőhelyei közé tartozik.

Mezőkövesd légi fotóMezőkövesd termálZsóry GyógyfürdőZsóry TermálfürdőMezőkövesdi GyógyfürdőMezőkövesdi TermálfürdőMezőkövesd gyógyhelyZsóry termálZsóry légi fotóFotók: ORFK / H. Szabó Sándor