A termálvízben pancsoló, a gyógymedencében üldögélő emberek látszódnak a Zalakaros felett készült légi fotókon. Itt a heti H. Szabó Sándor fotósorozatunk.

Amennyiben Magyarországon készült légi felvételt látunk egy újságban, vagy valahol az interneten az jó eséllyel H. Szabó Sándor nevéhez fűződik. A rendőrségi helikopterből készített felvételei valóban remekek, s nem csak azok, amelyeken fürdők láthatók. Majdnem írtam, hogy milyen jó ötlet lenne ezeket egy albumban kiadni, erre kiderült, hogy pár éve már megjelent egy H. Szabó Sándor könyv. Igaz, már csak antikváriumban érhető el. Lehet, hogy érdemes lenne újra megjelentetni.

Újdonsült H. Szabó Sándor rajongóként a fürdőkről készített légi fotói közül mostanában minden héten közöltünk egy összeállítás: a miskolctapolcáról készült felvételeket itt, a mezőkövesdi Zsóry Fürdő fotóit pedig itt találják.

Most pedig Zalakarosról láthatnak jó néhány rendhagyó képet. A sorozat egy tavalyi Balaton körüli helikopterezés során készült (lásd első kép), ahonnan útba ejtették a zalai fürdővárost is. A képeken az egyik zalakarosi szálloda külső medencéi is láthatók, valamint a termálfürdő strandi része – köztük az új gyerekmedence, a gyógymedence és a hullámmedence – is feltűnik.

Balatoni légi fotókZalakaros légi fotókZalakaros légi fotókZalakaros légi fotókZalakaros légi fotókZalakaros légi fotókZalakaros légi fotókFotók: ORFK / H. Szabó Sándor