• A tavalyi strandszezon közepén be kellett zárni a fürdőt, mert nem az engedélyben szereplő gyógyvízzel töltötték a medencéket.

  • Május elsején újra kinyitják a strandfürdőt.

Tavaly július 31-én furcsa hírről számoltunk be. A szegedi járási hivatal népegészségügyi főosztályának a vezetője személyesen látogatott el a Szegedi Partfürdőbe, ahol kiküldte az embereket a medencéből, majd elrendelte a víz leeresztését. Erre azért került sor, mert nem a kiadott engedély szerint működött a 2300 fő befogadására alkalmas strandfürdő. A működési engedélyben ugyanis az szerepelt, hogy a gyógyvíz-minősítéssel rendelkező Dóra és Dóra 2 kutakból látják el vízzel a fürdőt. Valójában azonban egy másik kútból töltötték a medencéket, ami viszont nem rendelkezett gyógyvíz minősítéssel.

Ez annak ellenére is problémát jelentett, hogy a víz minősége a vizsgálatok szerint kiváló volt. A hatályos szabályozás szerint ugyanis a “sima” vízzel, vagy termálvízzel feltöltött strandmedencéket vízforgató berendezéssel kell ellátni. Gyógyvíz használata esetén viszont továbbra is használhatók a klasszikus töltő-ürítő medencék. A hatóságnak tehát igaza volt ebben a kérdésben.

A Délmagyarország napilap most arról írt, hogy idén május elsején újra megnyitják a Szegedi Partfürdőt. Vízforgató berendezés továbbra sem lesz, mert az – egy korábbi cikk szerint – 100 millió forintos beruházást igényelve. Viszont az üzemeltető türelmi időt kért a töltő-ürítő rendszerű medence további üzemeltetésére, amire lehetőséget ad a jogszabály, viszont kéthetente vízmintát kell venni a medencéből. Tavaly a használt víz elvezetésével is problémák adódtak, azóta ezt is megoldották.

Szegedi PartfürdőA két medencével – ülő- és családi medence – rendelkező fürdő nagyon kedvelt a szegediek körében. Ezt mutatja, hogy a tavalyi csonka szezonban, három hét alatt 20 ezer vendégük volt. Idén is népszerű lehet majd a strand, hiszen a fürdő üzemeltetője azt ígéri, hogy változatlan jegyáraik lesznek. Ez konkrétan 990 forintos felnőtt napi belépőjegyet és 790 forintos egész napos diák és nyugdíjas belépőt jelent.