• Nem az engedélyben szereplő gyógyvizet használták, ezért le kellett zárni a Szegedi Partfürdő medencéit.

  • Magával a vízminőséggel amúgy semmi probléma nem volt.

Eléggé szokatlan eset történt a Szegedi Partfürdőben. A Délmagyar.hu beszámolója szerint ugyanis a járási tiszti főorvos ideiglenesen megtiltotta a fürdő medencéinek a használatát. A korábban kiadott engedély szerint a medencéket a Dóra és a Dóra 2 nevet viselő gyógyvíz-minősítésű kutak vizével lehetett volna csak feltölteni, továbbá csak gyógyászati céllal lehetett volna üzemeltetni. Erre azért volt szükség, mert így vízforgató berendezés nélkül is működtethetőek voltak a medencék. A tiszti főorvos vizsgálata szerint viszont nem ezzel a gyógyvízzel voltak feltöltve a medencék.

Szegedi PartfürdőA Délmagyar.hu szerint a járási hivatal népegészségügyi főosztályának a vezetője személyesen ment ki a fürdőbe és küldte ki az embereket a medencékből, majd ezután megkezdték a víz leeresztését. A Partfürdő medencéinek a vízminőségére egyébként nem volt panasz, a medencékből vett vízminták is alátámasztották a jó vízminőséget.

Jávorszky Iván, a Partfürdőt működtető társaság ügyvezető igazgatója a következő közleményt adta ki a történtek kapcsán:

„A megújult Partfürdő szolgáltatásait az elmúlt 1 hónap alatt több, mint 15 000 szegedi és Szegedre látogató vendég vette igénybe, ez az egyhavi adat nagyságrendekkel meghaladja a Partfürdő tavalyi egész éves látogatottságát. A növekedés jelentős része az újra megnyitott medencéknek is köszönhető.

Az elmúlt időszakban a víz minőségét kétheti rendszerességgel az ÁNTSZ által akkreditált laborban vizsgálták, a nyitás óta eltelt időszakban fertőzés nem történt. A Kormányhivatal a jelenlegi eljárásában sem fogalmazott meg fertőzésre utaló tényt. Évtizedekig működtek illetve ma is működnek a partfürdő medencéihez hasonlóan töltő-ürítő rendszerben medencék országszerte.

Az ülő, valamint a családi medence a jogszabályi előírásoknak megfelelően 2 illetve 4 naponta leengedésre, zsírtalanításra, fertőtlenítésre kerültek, sőt a legmelegebb napokban ennél is gyakrabban takarítottuk a medencéket.
A medencék üzemeltetésére vonatkozó szabályzat módosításának engedélyeztetése a Járási Kormányhivatalnál már folyamatban van, annak elbírálását követően a nyitásról haladéktalanul gondoskodunk.”