• Tavaly nem tudtak vetítőgépet bérelni, idén viszont a nyári tanítási szünet alatt minden nap lesznek előadások a fedett kertmoziban.

  • 1976-ban nyitották meg a zalakarosi mozit.

Idén lesz 40 éve, hogy megnyitották Zalakaroson a fedett kertmozi. Az üdülővendégek és a helyiek körében is kedvelt létesítmény tavaly nyáron zárva volt. 2014-ben ugyanis megszűnt a korábbi analóg technológiájú filmek forgalmazása, s mindenképpen szükségessé vált egy digitális vetítőgép vásárlása, vagy bérlése. Zalakaroson még 2014-ben az utóbbi mellett döntöttek, az első „digitális szezon” egy kölcsönzött géppel rendben le is ment. Tavaly azonban a pályáztatás elhúzódása miatt már nem sikerült vetítőgépet bérelniük.

Idén nyáron már biztosan megnyit a kertmozi – írja a Zalakarosi Krónika legfrissebb száma, amiből kiderült, hogy külföldről tudnak majd egy gépet bérelni. A jegyárak még nem ismertek, az viszont már biztos, hogy június 18. és augusztus 31. között lesz nyitva a fedett kertmozi. Az előadások 21 órakor kezdődnek és pénteken, valamint szombaton két előadást tartanak.

Sándorház 1980-ban készült fotója a kertmoziról:

Zalakaros kertmoziA helyi lap cikke szerint a mozi üzemeltetése biztosan nem fog nyereséget hozni, azonban ez lényegében egy plusz szolgáltatása az üdülőhelynek. Hasonló a város ingyenes rendezvényeihez, amelyek közvetlen hasznot nem hoznak, viszont hozzájárulnak a település vonzerejéhez. Az önkormányzat egyébként vizsgálja annak is a lehetőségét, hogy vásároljanak egy saját vetítőgépet, hiszen az hosszabb távon gazdaságosabb lenne és nem korlátozódna csak a nyári hónapokra a mozi működtetése.

Zalakaros kertmoziÖtvenedik szezonnyitó

Szintén a városhoz kapcsolódó hír, hogy szombaton ötvenedik alkalommal nyitották meg a zalakarosi termálfürdő strandi részét. Az első vendégeket pezsgővel fogadta Novák Ferenc polgármester és Krampek Mihály, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója. Ahogy Zalakaros honlapján írják, ez különleges szezonnyitó volt, ugyanis ezzel egy időben ünnepelte a zalai város és a németországi Puchheim a testvérvárosi kapcsolatának 25. évfordulóját is.

Zalakaros 50 szezonnyitóZalakaros 50 szezonnyitó