Jövő héten háromnapos hosszú hétvége lesz, s ilyenkor sokan látogatnak a termálfürdőbe. Több létesítményben ezért speciális programokkal is készülnek erre az időszakra.

Debrecenben az Aquaticum Élmény- és Termálfürdőben többféle programmal is készülnek. Jövő héten pénteken és szombaton zumba lesz a hullámmedencében. 14:30-kor és 15:30-kor kezdődnek a 20 perces edzések, amihez minden fürdővendég csatlakozhat – természetesen ingyen. Tegnapelőtt éppen írtunk arról, hogy több termálfürdőben is szerveznek éjszakai fürdőzést, nos ebből a sorból az Aquaticum sem fog kimaradni. Március 16-án, azaz szombaton lesz az éjszakába nyúló fürdőzés, ami 19:00-kor kezdődik és egészen 23:30-ig tart. Az Aquaticumban rendezendő fürdőzés különlegessége, hogy egyszerre két helyszínen zajlik: az élményfürdőben és a termálfürdőben. Előbbiben modern, utóbbiban retró zene lesz. Ugyanezen az estén különféle szaunaprogramokkal is várják a vendégeket a létesítményben. Az éjszakai fürdőzésre a belépőjegy 1500 forintba kerül. A napi belépővel rendelkezőknek a kiegészítő jegy 1000 forint. A szauna programon pedig 500 forintért lehet részt venni.

Aquaticum fürdő Debrecen (fotó)

Bükfürdőn a termálfürdőben 15-én tartják az éjszakai fürdőzést, de napközben folklórműsort is lesz. Március 16-án kézműves foglalkozásokat szerveznek a gyerekeknek, aminek helyszíne a társalgótér lesz.

A Harkányi Gyógyfürdőben háromnapos programsorozatot tartanak Tavaszváró Napok címmel. A hosszú hétvége mindhárom napján természetgyógyászati állapotfelméréssel, vízi tornával, jógával, frissítő tornával várják a vendégeket. Ezen felül a gyerekeknek kreatív foglalkozásokat tartanak és szauna ceremóniát is szerveznek. A gyógyfürdő előcsarnokában a „Harkányi Gyógyfürdő Aranykora” címmel vetítést szerveznek. A film mindhárom napon 10:00-kor és 14:30-kor tekinthető meg. Mindezeken felül március 16-án az egészséges ételekkel és készítésükkel kapcsolatos tanácsokat kaphatnak a vendégek a fürdőben. Ahogy pedig korábban már írtuk, ezen a napon éjszakai fürdőzést is szerveznek. A programok pontos időpontjai megtalálhatók a Harkányi Gyógyfürdő honlapján.

Zalakaroson 15-én és 16-án többféle program is szerveznek a településen. Például Nemzeti Ételek Hétvégéjét tartanak a Kilátó Borozóban, szombaton Zalakaros-Kerecseny túrát szerveznek, a Karos Spában pedig Szandi ad koncertet. A termálfürdő fő programjának a pénteki éjszakai fürdőzés ígérkezik, ahol fellép Csobot Adél is.

Sárváron pénteken és szombaton is tartanak különféle rendezvényeket a fürdőben. Pénteken napközben gyermekprogramok lesznek: barkácsolás és táncház. Este pedig zenés, aqua zumba partyval egybekötött fürdőzésen lehet részt venni, ami 19:00-tól egészen éjjel 2-ig tart, a belépő pedig 1500 forintba kerül. Szombaton folytatódnak a gyermekprogramok: kreatív foglalkozásokkal, bábszínházzal.

Hajdúszoboszló Hungarospa

Hajdúszoboszlón a Hungarospa Fürdőben szombaton „Magyar Nap” címmel hazai zenés, táncos program lesz, szombaton pedig a „RetrÓra” című rendezvényen lehet részt venni, mindkettőn 15 órától. Szombaton az élményfürdőben pedig zenés-táncos animációt szerveznek a gyerekeknek.