Egy hévízi szálloda, a négycsillagos NaturMed Hotel Carbona lett az egyik kategóriagyőztese az „Év Szállodája 2013” díjnak.

Az elismerést most először adta át a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetsége. A díjakért a Hotelstars minősítéssel rendelkező tagjaik indulhattak.

A négycsillagos superior szállodák kategóriájában díjat szerző Hotel Carbona esetében a szakmai zsűri értékelte a szálloda bevételi mutatóit, az innovatív módszerek alkalmazását, a szolgáltatások minőségét, a munkavállalók esetében alkalmazott motivációs politikát. A bírálás során mindezek mellett a vendégvéleményeket, a mystery shopping módszer révén szerzett tapasztalatokat is figyelembe vették.

A január 17-én megtartott ünnepélyes díjátadón a Hotel Carbonát a jelenlegi vezérigazgató, Tapodi Attila mellett, a nemrég nyugdíjba vonult szállodaigazgató Lukács Ferenc képviselte.

Hotel Carbona: belső medence

Hotel Carbona: belső medence

Az Év Szállodája 2013 pályázaton egyébként az ötcsillagos kategóriában a budapesti Boscolo New York Palace. A négycsillagos kategóriában – a NaturMed Hotel Carbona mellett – a budapesti Hotel Palazzo Zichy. A háromcsillagos kategóriában pedig a Hotel Ibis Győr kapott még elismerést.

A pályázatra az alábbi 16 szálloda nevezett:

Ötcsillagos kategória
Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** – Tarcal
Boscolo New York Palace – Budapest
Lotus Therme Hotel & Spa – Hévíz

Négycsillagos kategória
Airport Hotel Budapest – Vecsés
Buda Castle Fashion Hotel – Budapest
Continental Hotel Budapest
Greenfield Hotel Golf & Spa – Bükfürdő
Hunguest Hotel Forrás – Szeged
Hunguest Hotel Répce Gold – Bükfürdő
Hotel Palazzo Zichy – Budapest
Naturmed Hotel Carbona – Hévíz

Háromcsillagos kategória
Casati Budapest Hotel
Hotel Ibis Győr
Hunguest Hotel Helios – Hévíz
Ibis Budapest Centrum
Promenade City Hotel – Budapest