• Már több beteget fogadhat a gyógyfürdőkórház, elérhetők a szakrendelések és újraindult a kezelések többsége is.

  • A Tófürdőben is elérhető a masszázs és az iszappakolás.

Hévízen a Tófürdő szabadtéri része három hete várja a vendégeket és most már további újdonságokkal is találkozhatnak az ide látogatók. A főbejáratot ugyanis tavaly novemberben lezárták, mert elkezdődött a főépületben található öltözők és a hozzá kapcsolódó vizes helyiségek teljes körű felújítása – mintegy 200 millió forint értékben. Akkor június közepi nyitást ígértek, de jól haladtak a munkákkal, így már május 29-én megnyithatták a Schulhof Vilmos sétány felőli bejáratot.

Jelenleg a Tófürdő a megújult főbejáraton és a Festetics Fürdőházon keresztül közelíthető meg. A Deák téri bejáratot ideiglenesen bezárták, de amennyiben a vendégforgalom igényli, akkor újból megnyitják.

A Hévízi Televíziónak dr. Kvarda Attila, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója elmondta, hogy a kórházban mind a járóbeteg, mind a fekvőbeteg ellátás megnyithatták, ha még nem is teljes kapacitással. A szakrendeléseken már fogadják a betegeket, működnek a diagnosztikai egységek.

Fontos az is, hogy mostantól már több fekvőbeteget tudnak ellátni. Korábban több mint 100 ágyat kellett üresen tartaniuk, de ennek az egyharmadán már újra fogadhatnak betegeket.

A kórházban a kezelések nagy része is igénybe vehető, a fedett fürdőjükben elérhetők a terápiás szolgáltatások, köztük a gyógyvizes medencefürdő is.

A Tófürdő esetében megnyitott a Festetics Fürdőház terápiás részlege, ahol masszázzsal, iszappakolással, kozmetikai kezelésekkel várják a vendégeket. Ami még nincs nyitva a Tófürdőben, az a belső fürdőrész, emiatt a gyógytó csak kívülről közelíthető meg.

A Hévízi Televízió tudósítását itt nézhetik meg: