Múlt héten elkezdődött a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház dolgozóinak koronavírus elleni oltása.

Első körben az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a koronavírus elleni vakcinát, egészen pontosan annak is az első adagját, majd három héttel később a másodikat. A Hévízi Televízió tudósítása szerint január 6-án kezdetét vette a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház munkatársainak oltása is. A Pfizer-BioNTech vakcinákat a zalaegerszegi kórházból szállították át a hévízi intézménybe.

Dr. Mándó Zsuzsanna, a kórház megbízott főigazgatója a helyi televíziónak elmondta, hogy korábban, amikor megkérdezték a dolgozókat, még viszonylag alacsony volt az oltási hajlandóság, most viszont már egyre többen szeretnék beadatni az oltást.

Az védőoltással kapcsolatos történések már csak azért is fontosak a fürdőágazat szempontjából, mert a járványhelyzet miatti korlátozások legutóbbi meghosszabbítása kapcsán elhangzott, hogy a tömeges oltások megkezdése előtt nem várható lazítás. Márpedig ez azt jelenti, hogy addig – többek között – a fürdők sem nyithatnak meg teljeskörűen.

Jelen állás szerint fürdővendégeket ezek a létesítmények nem fogadhatnak, ez alól csak két kivétel van. Egyrészt az uszodákban a sportolók folytathatják az edzéseiket, másrészt a gyógyfürdőkben lehetőség van a fürdőgyógyászati kezelések megtartására. A gyógyvizes medencefürdő viszont még mindig most tiltólistán van.

Korábban itt írtunk arról, hogy milyen fürdőgyógyászati és fizikoterápiás kezelések érhetők el elvileg a fürdőkben. A fürdőgyógyászati részlegüket nyitva tartó gyógyfürdőkről pedig ide kattintva találhat további információkat.

Érdemes megnézni a Hévízi Televízió tudósítását is: