• 2021-ben hét alkalommal ingyen kereshetik fel valamelyik helyi termálfürdőt a Debrecenben élő nyugdíjasok.

  • Az idén biztosított plusz két alkalom a Kerekestelepi Termálfürdőbe érvényes.

A Debrecenben élő szépkorúak eddig is igényelhettek ingyenes fürdőbelépőt. Erre a 65. életévüket betöltött nyugdíjban, nyugdíjszerű ellátásban, vagy időskorúak járadékában részesülő lakosoknak volt lehetőségük. Ez évi öt darab belépőt jelent, amit a Nagyerdei Gyógyfürdőben, vagy a Kerekestelepi Termálfürdőben használhatnak fel minden év december 15-ig.

Egy tegnapi sajtótájékoztatón bejelentették (ezt lejjebb görgetve megtekinthetik), hogy idén bővíteni fogják az ingyenes fürdőzési lehetőségek számát. Ezt azzal indokolják, hogy a pandémia által már érintett 2020-as esztendőben sok debreceni nyugdíjas ezt az öt alkalmat sem tudta felhasználni. Eleve tavasszal hosszabb ideig zárva volt a két említett termálfürdő és azok sem jártak jól, akik az év végére tartalékolták a jegyeiket, hiszen november elején újabb zárás következett.

A lehetőség idén várhatóan úgy bővül, hogy a belépőket igénylő nyugdíjasok plusz két jegyet kapnak, amelyeket a szabadtéri medencékkel rendelkező Kerekestelepi Termálfürdőben használhatnak majd fel az újranyitást követően. Abban nem lesz változás, hogy az „alapként” biztosított öt kerekestelepi belépőt akár a nagyerdei létesítményben is felhasználhatják.

Meg kell említeni, hogy egyelőre még nem lehet tudni, mikor nyithatnak a fürdők. Jelenleg az a biztos, hogy márciusig nem fogadhatnak vendégeket.