• Júniusban megnyitják a strandfürdőt, szeptemberben pedig átadják a fedett termálfürdőt.

  • Nemsokára már szálláshelyek is lesznek Pacséron.

A Pacséri Termálfürdő Facebook oldalán tavaly szeptember óta nincsen új bejegyzés, viszont egyre többen érdeklődnek arról, hogy idén mikor nyitja meg kapuit a szezonálisan üzemelő vajdasági fürdő. Hivatalos bejelentés még nem történt ezzel kapcsolatban, de a szabadkai Pannon Televízió múlt hónapban készített tudósítása szerint júniusban megnyitják a termálvizű tavat.

Ahogy tavaly év végén már írtuk, megkezdődött a tó mellett egy régóta várt beruházás is, ugyanis építenek egy fedett termálfürdőt. Ez egyrészt biztosítja a pacséri fürdő egész éves üzemeltetését, másrészt a hűvösebb, vagy esős nyári napokon sem lesznek gondban a fürdővendégek. De majd csak jövőre, ugyanis a 2016-os nyári szezonra nem készül el a fedett fürdő, a tudósítás szerint erre várhatóan szeptemberben kerül majd sor.

Szombathy Zoltán, Pacsér tanácselnöke egy örvendetes trendről is beszámolt. A fürdő miatt ugyanis megnövekedett a település idegenforgalma, viszont a szálláshelyek terén nem állnak túl jól. Az elmúlt időszakban azonban már négy-öt befektető is felbukkant a faluban, akik ingatlanok megvásárlásával és átépítésével szálláshelyeket alakítanak ki Pacséron. (Jelenleg a Szállás.hu-n és a Booking.com-on sem találni pacséri szálláshelyet. A szállásportálok legközelebb a 15 kilométerre található Topolyán és a 28 kilométerre lévő Szabadkán ajánlanak hoteleket, apartmanokat).

Pacsér tófürdőA fedett részlegről annyit lehet tudni, hogy 540 négyzetméteres lesz, s ezen belül a termálvizes medence vízfelülete eléri a 200 négyzetmétert. Az épületben szauna, öltözők, étterem is helyet kap, s minderre 15 millió szerb dinárt (nagyjából 38 millió forintot) költenek.

Tavaly egy másik, a fürdőhöz kapcsolódó beruházás is megvalósult. Korábban ugyanis kissé körülményes volt a fürdő megközelítése, a termáltóhoz érkező turisták gyakran eltévedtek a faluban. 2015 őszén azonban egy közvetlen utat építettek a fürdőhöz Szabadka irányából. Azaz a termálfürdőnek köszönhetően Pacsér lassan elindult az üdülőhellyé válás útján.

A pacséri fürdőt 2014-ben adták át, akkor ilyen volt a vize:

Pacsér tófürdőTavaly pedig ilyen lett:

Pacsér termáltóLilás, rózsaszínes árnyalatot kapott egyik évről a másikra a termálvíz. Azonban a régi desszerteknél megszokott figyelmeztető szöveghez hasonlóan (“a csokoládén képződő szürkés bevonat nem befolyásolja a termék élvezeti értékét”) sok jelentősége ennek sincs. Az elszíneződést ugyanis az okozta, hogy kissé megnőtt a termálvíz bróm, lítium és jódtartalma, azaz a minőségét tekintve még előnyére is változott. Ide kattintva további információkat olvashat a pacséri termáltóról.