• Már a jegyárakat is lehet tudni.

  • A vendégek első körben az új fedett uszodát, majd egy hónap múlva már az egész fürdőkomplexumot birtokba vehetik.

Mostanában zajlanak az események a budapesti fürdők körül. A napokban derült ki, hogy kezd minden akadály elhárulni a budai Rác fürdő megnyitása elől. A Napi.hu friss értesülése szerint pedig hamarosan megnyithatja kapuit a csillaghegyi fürdő fedett részlege.

UPDATE: olyannyira hamarosan, hogy szeptember 29-én már meg is nyitják – próbaüzemben – a fedett uszodát! UPDATE 2: október 31-én megnyitott a teljes fedett fürdő. az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.

Erre utal egyébként az is, hogy a fürdő honlapján már javában keresik a munkatársakat a vadonatúj fürdőegységbe. Uszodamester, szaunamester, gyógymasszőr, takarító, vízgépész, karbantartó állásokat hirdettek meg.

Új nevet is kap a fürdő, az eddigi Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda helyett a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő elnevezést fogják használni. Ezzel egyébként visszakapja a fürdő az eredeti nevét, hiszen a strand 1919-es megnyitása után sokáig a Csillaghegyi Árpádfürdő nevet viselte.

A Napi.hu cikke szerint két lépcsőben nyitják meg az új fürdőt. Először a fedett uszodát vehetik birtokba a vendégek, egy hónappal később pedig a teljes, 11 medencés fürdőkomplexumot is megnyitják. Egyébként a régi úszómedence az új részleg nyitásáig nyitva tart, de a korábbi évekkel ellentétben már nem kap sátorborítást, hiszen erre a rövid időre felesleges lenne.

Csillaghegyi Strandfürdő fürdőfejlesztés látványtervA teljes beruházás 3,48 milliárd forintba került, ami az eredeti kalkulációhoz képest 13,5 százalékos drágulást jelent. A költségek az elhúzódó régészeti feltárás és a nem várt műszaki akadályok miatt nőttek meg.

Már a belépők áráról is vannak információk. A fedett uszodába 2400 forintba kerül egy felnőtt belépő, nyugdíjasoknak, gyerekeknek és diákoknak ugyanez 1900 forint lesz. Ez 500 forinttal lesz drágább akkor, ha valaki a wellness részleget, a gyermekparadicsomot, vagy a szaunavilág szolgáltatásait is igénybe kívánja venni. A III. kerületben élőknek a jegyárakból 10 százalékos kedvezményt adna a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., de az ezzel kapcsolatos egyeztetések még nem zárultak le.