• Még az ősszel elkezdődik a fürdővel szemközti területen az építkezés.

  • A gyógy- és egészségparkot várhatóan a jövő év végén adják át.

Egy uniós projektnek köszönhetően még 2015-ben írtak ki egy pályázatot a „Gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztése” címmel. Ezen a gyógyhellyel rendelkező települések indulhattak. A támogatás révén nem a fő gyógyhelyi attrakció – tipikusan gyógyfürdő – fejlesztésére, hanem az adott település infrastruktúrájának, szolgáltatási színvonalának javítására nyílt lehetőség.

Rengetegen jelentkeztek a gyógyhelyfejlesztési pályázatra, aminek az eredményét 2017 nyarán hirdették ki, s a nyertes pályázók között volt Mezőkövesd is. 966 millió forintból a Zsóry Fürdő főbejáratával szemben egy tematikus egészségparkot fognak építeni. Emiatt elköltöztetik a parkolót, a helyén pedig egy parkosított közösségi tér kerül kialakításra, de a fejlesztés része lesz egy tematikus tanösvény is. Összességében tehát egy jóval szebb környezet fogadja majd a gyógyfürdőbe érkező vendégeket.

Az egészségparkra vonatkozó kivitelezői szerződést a közelmúltban aláírták, így a következő napokban, hetekben már kezdetét veszi az építkezés. Első körben a közmű- és a csapadékvíz-elvezető csatornák építésének állnak neki. Azt fontos megemlíteni, hogy a munkálatok ideje alatt a fürdő zavartalanul üzemel és a mezőkövesdi fürdő nyitvatartási ideje sem változik.

Zsóry egészségparkA fejlesztést 15 hónap alatt kell befejezni. Miután szeptember 11-én írták alá a szerződést, ez azt jelenti, hogy legkésőbb 2019 decemberének közepén fogják átadni az egészségparkot.

(A fejlesztéshez nem kapcsolódó, de a Zsóry Fürdőt érintő fontos információ, hogy október 1. és 5. között végzik a termálfürdő karbantartását, emiatt ebben az időszakban nem lesznek nyitva. Október 6-tól, azaz szombat reggeltől látogatható újra a fürdő).