• Kevesebb mint egy hónap múlva megnyitják az első strandterületeket a fővárosi fürdőkben.

  • Jelen állás szerint június közepén adják át a pesterzsébeti fürdő új szabadtéri egységét.

Már nem kell sokat várni a fővárosi strandidény kezdetére, ugyanis április 27-én a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. megnyitja az első strandterületeket. Június 15-től pedig a hűvösebb vizű fürdőik is látogathatók lesznek.

Az első kvázi strandnyitás már meg is történt, hiszen március 30-tól már használható a Gellért Gyógyfürdő szabadtéri része, ugyanakkor a hullámmedence hullámszolgáltatása még nem működik. Utóbbi sem várat magára sokáig, ugyanis április 27-től már hullámoztatják a medence vizét.

Április 27-e strandnyitási szempontból amúgy is jelentős dátum lesz. Ekkor áll át a szezonális üzemmódra a tavaly újra átadott Dagály Strandfürdő. Szintén április 27-től használható a Palatinus Fürdő strandi része (bár a Margaréta medencét az időjárás függvényében már április elején beüzemelik). Ugyancsak április végétől vehetők birtokba a zuglói Paskál Fürdő strandmedencéi.

A Csillaghegyi fürdő strandterületét – jó idő esetén – május 18-án nyitják meg. A Római Strandfürdő nyitására június 2-ig, a Pünkösdfürdői Strandra pedig június 15-ig kell várni.

Római strandfürdőPróbaüzemben már tavaly decemberben átadták a felújított pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő fedett részét. A fürdő strandján ugyanakkor termálmedence, wellness medence, hullámmedence, valamint egy gyerekmedence is épül. A szabadtéri fürdőegységet várhatóan június 15-én fogják átadni.