• Nyár közepén nyitották újra a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdőt.

  • A gyógyászati részlegük jelenleg nem üzemel, de ebben hamarosan változás lehet.

Mozgalmas év volt az idei a Kamilla Gyógyfürdő szempontjából. Az önkormányzati tulajdonú fürdő és a hozzá kapcsolódó szálloda korábbi üzemeltetője fizetésképtelenné vált, ezért év elején a Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Kft. vette át a gyógyfürdő üzemeltetését. A Hotel Kamilla működtetésére pedig egy új céget hozott létre a város.

A Daru Tv-nek Kalmár Zoltán, a városgazdálkodási társaság vezetője a napokban elmondta, hogy a júliusi újranyitáshoz közel 20 millió forintot kellett a gyógyfürdőre fordítaniuk. Viszont azt örömmel tapasztalták, hogy az idei vendégforgalmuk kedvezően alakult, így jövőre már van esély a nullszaldós működésre.

A gyógyfürdőhöz egy gyógyászati részleg is kapcsolódik, ami azonban jelenleg nem üzemel. Ennek kapcsán Kalmár Zoltán elmondta, hogy az előző üzemeltetőnek nem érte meg a gyógyászat működtetése, ezért ezt is a városgazdálkodási cég veszi át. Ehhez már csak egy tangentorkádat kell beszerezniük, amiben majd a víz alatti vízsugármasszázsok végezhetők. A szakember reményei szerint hamarosan újraindulhat a gyógyászat.

Korábban egyébként tangentor, szénsavfürdő, gyógymasszázs, súlyfürdő, víz alatti gyógytorna volt elérhető a fürdőben. A fedett részlegben pedig gyógymedence, élménymedence, úszómedence, jacuzzi, gyermekmedence várja a vendégeket. A fürdőnek nagyon erős a szaunás kínálata, egy 100 fős szaunával is rendelkeznek. Sokan kifejezetten az itteni szaunaprogramok miatt keresik fel a fürdőt.

Kamilla Gyógyfürdő beltéri medenceBalmazújvárosban nátrium-kloridos, hidrogénkarbonátos, jódos-brómos, metakovasavas gyógyvíz tör a felszínre. Ez gerincbántalmak, ízületi panaszok, lumbágó, ortopédiai műtétek és balesetek utókezelése, továbbá nőgyógyászati gyulladások esetén lehet hatásos.