• Elárverezik az érdi Liget Hotelt.

  • Miután a helyi önkormányzatnál van a termálkút hasznosítási joga, ezért a legnagyobb esélye annak van, hogy a városé lesz a fürdőhotel.

A napokban árverésre kerül az Érden található egykori Liget Hotel épülete, ami egy fürdőrészleget is magában foglal. A Nol.hu-n is foglalkoznak a szebb napokat látott ingatlannal. A cikkben kitérnek arra is, hogy a tulajdonostársak közötti ellentétek is hozzájárulhattak a szálloda csődjéhez, s most az egyik volt tulajdonos kisemmizve érzi magát.

Még a nyár közepén az ÉrdMost.hu-n is írtak a termál szálló ügyéről, ugyanis már akkor kiderült, hogy hamarosan árverésre kerül sor. T. Mészáros András polgármester akkor arról beszélt, hogy az önkormányzat részt kíván venni a liciten és határozott céljuk, hogy megvásárolják a tavaly márciusban bezárt ingatlant.

Érdi termálfürdőAz egyébként már korábban is szóba került, hogy a város vásárolja meg a Liget Hotelt, de a polgármester sokallta a 2378 négyzetméteres, 30 szobás, fürdőrészleges ingatlanért a 450 milliós forintos árat. Nyár közepén T. Mészáros András elmondta, hogy ez azóta sem változott és legfeljebb csak telekáron tartja elképzelhetőnek az épület átvételét. Az egykori Liget Hotel állaga ugyanis az elmondása szerint már teljesen leromlott, s jelentős átépítést igényel.

Az érdi polgármester utalt arra is, hogy másnak nem is nagyon érné meg átvenni a fürdőhotelt, ugyanis – ahogy mi is megírtuk – a létesítményt is ellátó hideg vizes és meleg vizes kutak hasznosítási jogát időközben megszerezte az önkormányzat.

Érdi fürdőA Liget Hotel 1990-ben nyitotta meg a kapuit. A szálloda fürdőrészlegében 31-34 Celsius-fokos kénes, jódos-brómos termálvíz állt a vendégek rendelkezésére. Az érdiek körében azért is kedvelt volt a létesítmény, mert az OEP által támogatott fürdőkezelések is elérhetők voltak a hotelben. Az épület bezárása óta viszont a támogatott gyógykezelések miatt Agárdra, vagy Budapestre kell járniuk.