• Új családi zónával és egy 25 méteres úszómedencével bővítik a makói termálfürdőt.

  • Erre hatalmas összeget, 2,5 milliárd forintot fordítanak.

  • Mutatunk látványtervet a fejlesztésről.

A beruházás terveit Makovecz Imre vázlatai alapján a MAKONA Kft. készíti el – jelentette be Farkas Éva Erzsébet, makói polgármester. Ezzel tulajdonképpen befejeződik a 2011-ben átadott makói fürdő építése, hiszen a most megvalósítandó bővítések eredetileg is a koncepció részei voltak.

A bővítés célja, hogy a növeljék a termálfürdő látogatottságát, és a nyári időszakon kívül is nagyobb számban érkezzenek vendégek. Ezért a fürdőben új családi zónát alakítanak ki multifunkciós élménytérrel. Önálló épületben kap majd helyet egy új, 25 méteres úszómedence, illetve egy kisebb étterem is, amely nemcsak a fürdővendégek, hanem a helyben élők és a turisták számára is elérhető lesz.

A fürdő bővítéséhez kapcsolódó tervek elkészítését 8 hónapos határidővel vállalata az építésziroda. Ez azt jelenti, hogy 2017-ben, a nyári szezont követően kezdődhet meg a tényleges kivitelezés. A beruházásra mintegy 2,5 milliárd forintot szánnak.

Makovecz Benjámin, a MAKONA Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a terveket Makovecz Imre vázlatai alapján készítik el, a hiányzó részleteket pedig olyan szakemberek dolgozzák ki, akik évtizedekig együtt alkottak édesapjával. Ez garancia arra, hogy valóban az eredeti elképzelések alapján készülhessen el a bővítés.

A helyi televízió – cikk végén teljes egészében megtekinthető – videójában feltűnnek a fejlesztéssel kapcsolatos látványtervek, vázlatok is.

Hagymatikum fejlesztés látványtervHagymatikum fejlesztés látványtervHagymatikum fejlesztés látványterv