• Nem új fürdőt nyitnak, hanem a jelenleg is működő termálfürdő szeretne gyógyvíz minősítést szerezni.
  • A termálvízzel kapcsolatban sok fürdővendég már eddig is beszámolt kedvező tapasztalatokról.
  • A hivatalos eljárás több hónapot is igénybe vehet.

A Zalaegerszegi Televízió még a múlt hónapban számolt be arról, hogy gyógyvíz minősítést szerezne a megyeszékhely termálfürdője. A Gébárti-tó közelében található fürdőt ugyanis egy termálkútból látják el vízzel, de hivatalosan még nem igazolták ennek a gyógyhatását. Viszont a vendégek visszajelzése alapján jó néhány egészségügyi panasz – például mozgásszervi betegségek esetén – a zalaegerszegi termálvíz segíti a gyógyulásukat. A gyógyvízzé történő minősítés folyamata várhatóan nyolc hónapot vesz igénybe.

Zalaegerszegi Termálfürdő

A gyógyvíz minősítést az Országos Tisztifőorvosi Hivatal adhatja meg, s ahogy a weboldalukon is olvasható, ehhez – többek között – a víz hatékonyságával kapcsolatos orvosi vizsgálatok eredményét is be kell mutatni.

A Zalaegerszegi Tv tudósításában megemlítik azt is, hogy a szezonkezdetre megújultak a fürdő melletti kempingben található faházak, de a tervek között szerepel a termálfaluban található vendéglő fejlesztése is. Az állatbarátok számára is több programot szerveznek a Gébárti-tó mellett, májusban ugyanis kutyamajálist tartanak, a nyáron pedig kutyaiskola is lesz egy elkülönített részen.

Nem ez az egyetlen újdonság a zalaegerszegi fürdők tekintetében. Március elején írtunk arról, hogy idén nyárra újra megnyitják a városközpontban található strandfürdőt. Az erről szóló cikkünket ide kattintva találja.