• A nyárra újra megnyitják Zalaegerszegen a strandfürdőt.
  • A létesítményt 2011-ben zárták be.
  • 55 millió forintot kell költeni a fürdőre, de teljes egészében így sem tudják megnyitni.

A zalaegerszegi önkormányzat döntése alapján idén nyáron újra megnyitják a városi strandfürdőt. Az MTI-től származó információ szerint 55 millió forintot különítettek el a szükséges felújítási munkálatokra. Ezt az összeget a bébi- és gyermekmedence, a sportpályák, valamint a zöldterületek rendbetételére kell fordítani. A nyitásra a munkálatoktól és az időjárástól függően május végén, vagy június elején kerülhet sor.

Rossz hír azonban, hogy az elmaradt karbantartások miatt az úszómedence már menthetetlen, ezért azt nem tudják üzembe helyezni. A nagy medence felújítása körülbelül 300 millió forintba kerülne. Ezt önerőből képtelen a város kigazdálkodni, ezért pályázati lehetőségre várnak.

Zalaegerszeg strandfürdő

Ilyen kívülről a strandfürdő

A zalaegerszegi strandfürdő egyébként nem tévesztendő össze az AquaCity élményfürdővel. A most újra átadandó fürdő a város belterületén található.

Az 1950-es évek óta működő strandfürdőt még 2011-ben zárták be, ami akkor nagy felháborodást váltott ki a városban. A problémát az jelentette, hogy 2005-2006-tól kezdve nagyon visszaesett a létesítmény vendégforgalma, egyre többen pártoltak át a termálfürdőbe, illetve a élményfürdőbe, ami miatt veszteségessé vált a strand működtetése. Emiatt pedig a szükséges felújításokra sem tudtak költeni, így lényegében műszakilag is ellehetetlenült a strandfürdő.