• A magyarországi Danubius Hotelsnek három szállodája is van Szovátán.
  • Ezek közül az egyiket tavaly felújították, amitől jelentős forgalomnövekedésre számítanak.
  • Mire jó a magas sótartalmú víz?

A bevételei 30 százalékos növekedésére számít a romániai piacon a Danubius Hotels – adta hírül az MTI a társaság közlése nyomán. A magyarországi vállalatnak három szállodája van Szováta fürdőtelepen, a sós vizéről ismert Medve-tó közelében. A Bradet, Sovata és Faget neveket viselő szállodák tavaly – átszámítva – 2,1 milliárd forintot hoztak a cégnek. A hotelek együttes kapacitása 400 szoba, ahol összesen 800 vendéget tudnak elszállásolni.

Medve-tó Szovátán

A Medve-tó Szovátán

A Danubius Hotels azért remélheti a szovátai bevételeinek az ugrásszerű növekedését, mert tavaly felújították a Bradet szállót, amit 8 millió eurós beruházással négycsillagos szálláshellyé fejlesztettek.

Mire jó a magas sótartalmú víz?

A magas sótartalmú vizeknek gyulladáscsökkentő hatásuk van. Ennek megfelelően alkalmasak a reumás megbetegedések, urológiai és nőgyógyászati gyulladások, valamint egyes bőrbetegségek kezelésére. A vízben lévő só ráadásul a bőrre lerakódva egy különös ingerhatást idéz elő, ami a szervezetben értágító, a keringést serkentő, a sejtanyagcserét fokozó hatást vált ki.