• Már több mint egymillió SZÉP Kártyát bocsátottak ki.
  • Ezekről tavaly több mint 70 milliárd forintot költöttek a munkavállalók.
  • Nőtt a szálláshelyek pihenőkártyás forgalma.

Az elmúlt évben a SZÉP Kártyával rendelkező munkavállalók száma átlépte a lélektani egymilliós határt. A KSH előzetes adatai alapján ez több mint 100 ezres növekedést jelent 2013-hoz képest. Ezzel párhuzamosan az elfogadóhelyek száma is nőtt: 51 ezerről 58 ezerre. Tavaly a munkaadók 75,9 milliárd forintot töltöttek fel a Pihenőkártyára. Ebből pedig a munkavállalók 72,8 milliárd forintot használtak fel.

A legtöbb pénzt a vendéglátás alszámláról (49,4 milliárd forint) költöttek, majd a szálláshely alszámla (13,9 milliárd) és a szabadidő alszámla (9,43 milliárd) következik. A SZÉP Kártya 2011. júliusi elindítása óta összességében 184 milliárd forintot költöttek a kártyákkal.

SZÉP Kártya

SZÉP Kártya: már 1633 kereskedelmi szálláshelyen elfogadják

Tavaly a kereskedelmi szálláshelyeken is többet költöttek a SZÉP Kártyákról. 1633 elfogadóhelyen 15,9 milliárd forintot, ami 3,9 százalékos növekedést jelent a korábbi évhez képest.

A SZÉP Kártya ötletgazdája a közelmúltban arról beszélt, hogy szerinte ezeket a kártyákat nem cafeteria-elemként, hanem gazdaságfejlesztési eszközként kellene kezelni. Szerinte például a kártyákat ki lehetne terjeszteni a nyugdíjas korosztályra is. Erről szóló cikkünket itt olvashatja.