• Immár a társadalombiztosítás által támogatott kezelések is elérhetők Tóalmás község gyógyvizes fürdőjében.

  • A tavaly nyáron újranyitott fürdő egész évben üzemel.

Budapesttől keletre 55 kilométerre, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok határán található Tóalmás község. Itt az 1970-es évek óta működik egy termálstrand, amit a közelmúltban felújítottak és kibővítettek. A 2023 nyarán újranyitott Tóalmási Szent András Gyógyvizes Strand továbbra is szabadtéri medencékkel rendelkezik, viszont egész évben nyitva tartanak és megteremtették a gyógyászati szolgáltatások bevezetésének a lehetőségét.

Utóbbiakra egy kicsit várni kellett, de májustól már a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által támogatott egyes gyógyászati kezelések is elérhetők a fürdőben. Ez nem ingyenes kezelést jelent, de a betegek igen kedvező áron vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

A fürdőben víz alatti vízsugármasszázs (más néven tangentor), orvosi gyógymasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna, gyógyvizes medencefürdő és fizikoterápiás kezelések vehetők igénybe. Ráadásul egész jutányos áron, hiszen az önerő mértéke például a vízsugármasszázsnál 750 forint, a gyógymasszázsnál 800 forint, a csoportos gyógytornánál 650 forint.

Ahogy említettük, továbbra is szabadtéri medencékből áll a tóalmási kínálat. Két – minősített gyógyvízzel töltött – gyógymedence, úszómedence és szezonálisan pancsolómedence érhető el. Nemrég árat emeltek, de a belépők így is az olcsóbbak közé tartoznak. A felnőtt napijegy 3000 forintba, 14 év alatt és nyugdíjasoknak 1500 forintba kerül. A helyi lakosoknak ezért a két jegytípusért csak 2000 forintot, illetve 1000 forintot kell fizetni. A családi jegy két felnőttnél és két gyereknél, vagy egy felnőttnél és három gyereknél 6000 forint, további gyerekeknél fejenként 500 forint.

úszómedence a tóalmási termálfürdőben

Idén nyáron – egy év szünet után – újranyit egy dunántúli gyógyvizes fürdő. Itt olvashat róluk bővebben.