• A tavaszi karbantartási szünetet követően elindult a szezon a Tiszaföldvári Strandfürdőben.

  • Minősített gyógyvízzel és értékarányos jegyárakkal várják a vendégeket.

Sokan szeretik a hatalmas, óriáscsúszdás, fedett medencés fürdőkomplexumokat, de hasonlóan sokan inkább a kisebb, de talán hangulatosabb, nyugodtabb, szabadtéri medencés termálfürdőket keresik. Nem is feltétlenül a kedvezőbb jegyár miatt, bár kétségtelen, hogy ez is az egyik előnyük. Utóbbiak közé tartozik a Tiszaföldvári Strandfürdő, ahol tegnap kezdődött el az idei strandszezon. Azt meg kell említeni, hogy náluk a „kisebb” a fürdő területére nem igaz, hiszen 4 hektáron fekszik, azaz van bőven hely, itt még a nyári kánikulai napokon sem kell zsúfoltságtól tartani.

Maga a település Szolnoktól délre 30 kilométerre, Martfű szomszédságában található. A tiszazugi kisvárosban az 1960-as évek óta működik termálfürdő. Szabadtéri medencék állnak a vendégek rendelkezésére, ennek ellenére – egy tavaszi és egy őszi karbantartási leállást leszámítva – egész évben várják a kikapcsolódni, gyógyulni vágyó vendégkört. A téli szezonban a hét utolsó három napján, a most startoló strandidényben pedig a hét minden napján nyitva vannak.

Szokás szerint négy termálmedencével indítják a szezont, ami majd a főidényben úszómedencével és pancsolómedencével egészül ki. A nem helybélieket kempinggel és üdülőházakkal is várják.

Érdemes tudni, hogy a fürdő K-46-os számú termálkútja minősített gyógyvizet ad. Ez nátrium-hidrogénkarbonátos, kloridos, jodidos, fluoridos, metakovasavas, metabórsavas víz. Alkalmazható az idült ízületi gyulladás és ideggyulladások, degeneratív ízületi elváltozások, a gerinc különböző idült gyulladásos degeneratív megbetegedései esetén, sérülések, sportsérülések utókezelésére, műtéteket követő rehabilitációra.

Tiszaföldvár gyógyvizes termálfürdő

Említettük a kedvező jegyárakat. Az idei szezonban a felnőtt napijegy 2700 forintba, a nyugdíjas belépő 2500 forintba, a gyermekjegy 2200 forintba kerül. 2 felnőtt és 2 gyermek esetén 7500 forintért váltható családi belépő. A helyi lakosoknak továbbra is kedvezményt biztosítanak, így számukra a felnőtt napijegy 2500 forintba, a nyugdíjas belépő 2200 forintba, a gyermekjegy pedig 1800 forintba kerül.

A fürdőben egyébként rendszeresek a különféle programok. A nyitóhétvége már eleve egy Opel találkozóval indul.

Amúgy pont egy éve ilyentájt járt a fürdő utcájában a Google autója:


Kis fürdőgyógyászattal bővül az egyik, Budapesthez közeli termálfürdő. Itt olvashat róluk bővebben.