• Célkitűzésünk, minden korosztály igényének kielégítése amellett, hogy a fürdő megtartsa bensőséges, családias jellegét – mondta Sági Géza, a június első napján nyitó Diadém Csornai Termálfürdőt működtető társaság ügyvezető igazgatója.

  • A fürdő öt medencével, vízi csúszdával várja látogatóit a nyári hónapokban.

– A felújítását követően hamarosan megnyitja kapuit a Győr-Moson-Sopron vármegyei Csornán található termálfürdő. Milyen medencekínálat áll majd a vendégek rendelkezésére?
– A termálfürdő az 1970-es években épült, így a felújítás nagyon aktuálissá vált. A műszaki programban minden szerkezeti elemet érintett a rekonstrukció, kicseréltük, korszerűsítettük a gépészeti rendszereket, felújítottuk a termálkutat, és különösen nagy hangsúlyt fektettünk a környezetvédelmi igények kielégítésére. A tervezési program két részből állt, amely szerint az első ütemben a meglévő idényfürdőt újítottuk fel, míg a második ütemben szeretnénk bővíteni a fürdő szolgáltatásait egy négyévszakos fürdő megépítésével. Ez utóbbinak a jóváhagyó tervei elkészültek, de továbblépni csak a pályázati lehetőségek függvényében tudunk.
A Diadém Csornai Termálfürdő öt különböző medencével várja látogatóit. Ezek a medencék minden korosztály igényeit kielégítik, mivel a termálfürdő területén megtalálható egy 33 méteres úszómedence, egy gyerekpancsoló, egy 16 méteres tanmedence, illetve két termálvízzel feltöltött gyógymedence is. Összesen 1123 négyzetméter vízfelület várja a kikapcsolódni vágyókat a Rábaköz szívében.

– Medencéken felül még milyen újdonságok lesznek a fürdőben?
– Célkitűzésünk, minden korosztály igényének kielégítése amellett, hogy a fürdő megtartsa bensőséges, családias jellegét. A gyógyvizes medencéket elsősorban az időskorúak használják, míg a termálvizes medencék a fiatalabb korosztályt szórakoztatja. A pancsoló medencébe fóka játékelemet és babycsúszdát telepítettünk. Az úszómedence a sportolni vágyókat várja, míg a tanmedencében tartjuk az úszás oktatásokat. A rekonstrukció során épült a gyerekek részére nagyméretű, hajó formájú játékelem, illetve 2 darab földbe süllyesztett trambulin is. A fürdő területén helyet kapott egy lábtenisz, asztali tenisz, strandröplabda és teqball pálya, valamint kültéri sakk is az aktív pihenést kedvelőknek. A büfé teljesen új épületet kapott, ahol a kialakított fedett teraszon történik a kiszolgálás, a vendégek igényes teraszbútorokat használhatnak, nagyméretű TV-n lehet majd a műsorokat nézni.

Szolgáltatások tekintetében igénybe lehet venni különböző masszázsokat, illetve tervezünk strandcikkes üzletet is, ahol a strandkellékeken kívül napágyakat lehet bérelni, valamint egyedi Didadém Termálfürdős termékeket, köztük a fürdő kabalafiguráját is meg lehet vásárolni. Az öltözőben felszereltünk babapelenkázót, illetve lesznek bérelhető öltöző szekrények is. Kettő okospadot telepítettünk, ahol ingyenes WIFI és töltési lehetőség is van. A fürdő területén építettünk egy háromállású csúszdarendszert, amely biztosan nagy kedvenc lesz a vendégeink körében. A végére hagytam, de fontosnak tartottuk a felújítás során a zöldterületek növelését, a meglévő faállomány megvédését és több mint 80 darab új fa ültetését.

vízi csúszda a csornai fürdőben

– Láttam, hogy már a Diadém nevet használják a fürdőnél. Miért ezt a nevet kapta a termálfürdő?
– A létesítmény neve: DIADÉM CSORNAI TERMÁLFÜRDŐ, a szlogen: A RÁBAKÖZ GYÓGYVIZE. A névválasztás kulturális örökségünkről árulkodik. A csornai diadém Magyarországon is jelentős, korabeli temető női sírjából került elő, amely feltételezhetően egy fejet díszítő hun hatalmi jelkép volt. A csornai diadém nemzetközi kiállítások szereplője, egyetemi tananyag, amit jelenleg a Nemzeti Múzeumban őriznek. Csorna város méltán büszke örökségére, melyet a termálfürdő neve és logója is igazol.

– Mikorra tervezik a nyitást?
– A nyári fürdőszezon 2024. június első napján kezdődik, ezen a napon tervezzük a termálfürdő ünnepélyes megnyitóját és nagyszabású nyitó rendezvényét is.

– Még milyen munkákat kell elvégezni a nyitásig?
– A termálfürdő északi oldalán útfelújítást, parkolóhely kialakítást végzünk, valamint folyamatos a kertészeti és takarítási munkák is. A beléptető rendszert májusban telepítjük, illetve az internet bekötés is folyamatban van.

felújított csornai termálfürdő

– Korábban a három nyári hónapban tartottak nyitva. Ebben várható változás?
– A nyitás június első napján, a zárás pedig szeptember első napján lesz. Az idényfürdőben a munkavállalóink jelentős része diák, így a szezon kitolása szeptemberben már nagyon nehéz. Természetesen az idei szezon tapasztalatai alapján fogjuk vizsgálni a jövőbeli üzemeltetés lehetséges módosításait. A három hónap alatt viszont célunk, hogy kiemelkedő szolgáltatást nyújtsunk vendégeinknek, az aktív és passzív pihenőknek egyaránt kedvezve. Érdemes követni közösségi oldalunkat, ahol a szezont illetően igyekszünk az érdeklődőket tájékoztatni minden programról, aktuális kedvezményekről, a Diadém Csornai Termálfürdő mindennapjairól.

úszómedence a csornai termálfürdőben