Egy év alatt sokat tudott előre lépni a makói Hagymatikum Fürdő. Tavaly ilyentájt még „Gondok a Hagymatikumban” címmel írtunk a létesítményről, hiszen csupa rossz hír érkezett a 2012 elején nyílt fürdőről: lemondott az igazgató, elbocsátások történtek és a működése első néhány hónapja alatt közel 100 millió forintos veszteséget halmozott fel a termálfürdő.

Tavasz óta azonban új igazgatója van a fürdőnek, akinek a vezetése alatt még szeptemberben országos gyógyfürdő minősítést szerzett a Hagymatikum. Ez azért fontos, mert így már nem csak a helyiek, hanem az ország többi részéről érkezők is igénybe vehetik az OEP által támogatott gyógykezeléseket. Ráadásul szeptembertől már fürdőorvosok is rendelnek a Hagymatikumban. A Délvilág napilap beszámolója szerint ennek révén idén októberben a tavalyi év hasonló időszakához képest 50 százalékkal nőtt az igénybe vett gyógykezelések száma. Az érdeklődés akkora, hogy novembertől két újabb masszőrt alkalmaz a Hagyamtikum, s hamarosan a vízi mellett hagyományos gyógytorna is elérhető lesz náluk, ami miatt egy új gyógytornász szakemberrel gyarapodik a makói létesítmény. Egy évvel ezelőtt még gondot jelentett a nyári szezon után jelentősen visszaesett vendégforgalom. Idén azonban a tavaly őszihez képest 30 százalékkal több vendég kereste fel a Hagymatikum Fürdőt.

Hagymatikum Makó (fotó)Az országos gyógyfürdővé nyilvánítás révén nem csak a magyar, hanem a külföldi vendégkör felé is nyitnának Makón. A nyugat-európai országokból érkező vendégek ellátását ugyanis az anyaországi biztosítójuk fizeti. Ezért most a fürdő vezetőségének az egyik fontos célja, hogy a németországi piacon is ismertebbé tegyék a makói termálfürdőt.