Helyi idegenforgalmi vállalkozót neveztek ki a makói Hagymatikum Fürdő igazgatójává. Scheitzner Beáta eddig férjével a fürdő közelében lévő egyik éttermet vezette, korábban pedig a makói Tourinform Iroda igazgatójaként tevékenykedett. A szakember ezt megelőzően Belgiumban élt, ahol egy üzletház értékesítési menedzsereként dolgozott.

A tavaly év elején megnyitott Hagymatikumnak ő a harmadik igazgatója. Kovacsics Imre azután távozott, hogy a működésének első hónapjaiban jelentős veszteséget halmozott fel a létesítmény. Tavaly ősszel Nagy Nándort, a helyi kommunális vállalat vezetőjét nevezték ki a termálfürdő vezetőjévé, aki azonban nemrég lemondott, mert a magánszférában akart tovább dolgozni.

Scheitzner Beáta Fotó: Makó Híradó

Scheitzner Beáta Fotó: Makó Híradó

Scheitzner Beáta a kinevezésekor elmondta, hogy a Hagymatikum kitűnő „turisztikai termék”, így megfelelő marketingmunka esetén népszerűvé lehet tenni a helyiek és a turisták körében. Utóbbiaknak a 60-70 százalékát a belföldi vendégek adják, a külföldiek zöme Romániából és Szerbiából érkezik a fürdőbe. Az igazgató viszont azt is szeretné elérni, hogy minél több makói is látogassa a létesítményt, hiszen számukra kedvezményes belépőjegyet is biztosítanak. Bemutatkozásakor az fürdőigazgató azt ígérte a dolgozóknak, hogy ha szükséges, akkor továbbképzésekre küldi őket, a makói, idegenforgalomban érdekelt vállalkozásokkal pedig szorosabban szeretne együttműködni a termálfürdő felfuttatása érdekében.

A makói Hagymatikum Fürdőről ide kattintva olvashat bővebben.