Október végén kezdődik a Rudas Fürdő déli szárnyának átépítése, a munkálatok majdnem egy évig fognak tartani. Legutóbb tavaly végeztek felújítást a gyógyfürdőben.

Miután a Fővárosi Közgyűlés hozzájárulását adta, október végén megkezdődhetnek a Rudas Gyógyfürdőt érintő legújabb fejlesztési munkálatok. A beruházás előfeltétele volt, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a fürdő déli, leromlott állagú épületrészét átadja hasznosításra a Budapest Gyógyfürdői- és Hévizei Zrt.-nek, ami már hónapokkal ezelőtt megtörtént. Az új részlegben termálvizes medencék, gyerekpancsolók, jacuzzik, szauna világ, napozó terasz létesül. A beruházás költsége el fogja érni az egymilliárd forintot, amit a fürdő üzemeltetője saját forrásból finanszíroz. A látogatóknak várhatóan jövő év augusztus végén adják át a Rudas új épületszárnyát.

Rudas FürdőA Rudas Fürdőben legutóbb tavaly végeztek felújítási munkálatokat, akkor egy 500 millió forint költésvetésű rekonstrukció keretében felújították a fürdő homlokzatát, előcsarnokát, korszerűsítették a fűtési- és szellőzőrendszert. Jelenleg a Rudas a legmagasabb kihasználtsággal működő gyógyfürdő a fővárosban, ami azt jelenti, hogy az átlagos telítettsége 70 százalékos.