• Ezen a vidéken egész jó a fürdőválaszték, de vajon melyik gyógyvizes fürdő kínálja most a legolcsóbb belépőket?

  • Egy ötmedencés, hangulatos fürdő jelenti ebből a szempontból a legjobb választást, de a tanítási szünet kezdetéig még egy másik gyógyfürdő is szóba jöhet.

Dunántúli viszonylatban Vas vármegye kimondottan gazdag gyógyvizekben. Összesen 18 olyan vasi termálkút szerepel a hivatalos lajstromban, ami minősített gyógyvizet ad. Bár ezek közül nem használják mindet, illetve olyan termálfürdő is akad, amelynek a vize hivatalosan nem gyógyvíz – ilyen a borgátai fürdő.

A gyógyvizes fürdők közül jelenleg a Mesteri Termálfürdő biztosítja a legkedvezőbb jegyárakat. (Illetve még egy fürdő említhető egy időszakos akció miatt, rájuk még kitérünk). Mesteri község Celldömölktől 7 kilométerre, Sárvártól 15 kilométerre fekszik. 1964-ben kőolaj helyett termálvizet találtak a faluban, amelyre alapozva 1968-ban nyitották meg a termálfürdőt.

A Mesteriben feltörő termálvíz 2006-ban kapta meg a gyógyvíz minősítést. A víz kedvezően befolyásolja a mozgásszervi, reumás panaszokat. Jelentős szénsavtartalma miatt a vérkeringési zavarokra is kedvezően hat.

Az ötmedencés fürdő esetében hétfőtől péntekig mindössze 1900 forintba kerül egy teljes árú belépőjegy. Hétvégén és ünnepnapokon ennek az ára 3000 forint. Nyugdíjasok számára hétfőtől péntekig 1500 forint, hétvégén 2500 forint a jegyár. Viszonylag régen változtak az áraik, tehát nem lenne meglepő egy áremelés a következő hetekben, hónapokban. Azonban annyival kedvezőbbek a jegyáraik másoknál, hogy ebben az esetben is meg fogják őrizni ebből a szempontból a megyei első helyüket.

fedett medence Mesteri termálvizes fürdőjében

Említettünk még egy – szintén gyógyvizes – fürdőt, ahol van egy olyan időszakos akció, ami versenyképes a mesteri árakkal. A celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő ugyanis a nyári főszezonon kívül rendre előáll nagyon kedvező napi akciókkal. Így náluk szerdánként és péntekenként a felnőtt belépő 1900 forint, a nyugdíjas jegy 1500 forint, ami megegyezik a mesteri fürdő áraival. Azonban a Vulkánfürdő akciója már csak június 21-ig tart. Mindenesetre addig érdemes kihasználni.

Gyógyvizes medence Celldömölkön a Vulkánfürdőben

Heves vármegye legolcsóbb gyógyvizes fürdőjéről itt olvashat.