• Melyik Heves vármegyei gyógyvizes fürdőbe válthatunk a legolcsóbban napijegyet?

  • Egy hárommedencés kis termálfürdő nyújtja a legkedvezőbb lehetőséget, még úgy is, hogy nemrég árat emeltek.

Heves vármegye szép természeti környezetben fekszik, ráadásul a fürdőkínálatuk is erős. Jelenleg 7 gyógyfürdővel és 16 darab minősített gyógyvízzel rendelkeznek. Utóbbi nem 16 települést jelent, ugyanis néhány helyen több gyógyvizes kút is található, például Demjénben öt, Egerben négy gyógyvizet tartanak nyilván.

A települések közül a legolcsóbb belépőt kínáló gyógyvizes termálfürdő Egerszalókon található. Ez elsőre talán meglepő lehet, hiszen Egerszalókot sokan a hatalmas Saliris Resort fürdőkomplexummal azonosítják, ahol azért a jegyárak nem filléresek.

Azonban a Saliris Resort mellett van egy kisebb fürdő, a Nosztalgia Strandfürdő. A nosztalgia névvel a régi egerszalóki vadregényes fürdőre utaltak, amelyről sokan mind a mai napig kellemes emlékeket őriznek.

A Nosztalgia Strandnak csak szabadtéri medencéi vannak, ennek ellenére egész évben nyitva tartanak. Három medencéből áll a választék, amelyek a víz hőfokában különböznek: 36-37, 37-38 és 38-39 Celsius-fokosak. (Nemrég írtunk arról, hogy mikor melyiket érdemes választani, erről itt olvashat).

Egerszalók Nosztalgia Strandfürdő

Ami a jegyárakat illeti, tavaly év végén és idén tavasszal is volt náluk egy-egy kisebb áremelés, de még ezzel együtt is kedvező árakat kínálnak. A felnőtt napijegy 2100 forintba, 65 év felettieknek 1700 forintba kerül. A Nosztalgia Strand parkolójában pedig egy autó számára 900 forint a napidíj.

A nyitvatartásuk kedvező, hiszen hétfőtől vasárnapig 9:30-kor nyitnak, pénteken és szombaton éjjel 1 órakor, a többi napon 23 órakor zárnak. Azaz tulajdonképpen minden egyes nap éjszakai fürdőzésre is lehetőség nyílik.

A fürdőben a vendégek az egerszalóki gyógyvíz hatását élvezhetik. Ez a kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos termálvizek kategóriájába tartozik, de kéntartalma is van. A degeneratív mozgásszervi betegségeknél (ízületi kopás, hát- és derékfájás), gyulladásos mozgásszervi betegségek nem heveny időszakaiban javasolt az alkalmazása, továbbá ortopédiai és gerincsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, egyes nőgyógyászati gyulladásos megbetegedések, ekcéma és pikkelysömör esetén is kedvező hatása lehet.

Egerszalók Nosztalgia Fürdő

Itt egy tiszakécskei fürdős újdonságról olvashat.