• Uniós támogatásból 950 millió forintot nyert el a békéscsabai önkormányzat.

  • A forrás nagy részét az Árpád Gyógy- és Strandfürdő fejlesztésére fordítják.

A közel egymilliárd forintos fejlesztési forrás révén felújítják az Árpád Gyógy- és Strandfürdő úgynevezett Jázmin Center merülő- és pezsgőmedencéit, a kültéri termálvizes gyógymedencéket, a meglévő két szaunát és gőzkabint.

Új kültéri gyermekparadicsomot és spray parkot építenek; új nyári pénztárt alakítanak ki, beléptető- és kamerarendszert telepítenek; felújítják az Élővíz-csatorna felőli kishidat, a pénztárt és környezetét. A tervek között szerepel a zöldfelület revitalizációja, öntözőrendszer telepítése, az uszoda környezetének felújítása, továbbá az öltözők felújítása, festés, burkolás, valamint az egységes arculat megteremtése is.

Az elnyert támogatásból terveznek néhány fejlesztést a Munkácsy-negyedben is, elsősorban a negyed egységes arculatának megteremtéséért, a marketingelemek erősítéséért. Így Munkácsy feliratú térkőburkolatokat építenek be, Munkácsy-negyed zászlókat és táblákat, valamint Munkácsy Negyed/Békéscsaba óriásfeliratot helyeznek ki. A Csabaparkban is látogatóirányító táblákat, térképeket és ismeretterjesztő felületeket helyeznek el az összegből.

Szarvas Péter polgármester közösségi oldalán azt közölte, hogy a konkrét a kivitelezést később kezdik el, előtte ugyanis még egyeztetni kell a fürdőben működő sportklubokkal is.

(MTI)

Árpád Gyógyfürdő Békéscsaba

Gyulán tegnap adtak át egy fejlesztést a Várfürdőben. Erről itt olvashat további részleteket.