• Nem indult könnyen a szezon, de a nyár második fele már jobb forgalmat hozott a csornai fürdőnek.

  • Egyes napokon 7-800 vendéget is fogadtak.

A Csornai Termálfürdő – és tavaly óta már az ennek a vízellátását biztosító termálkút is – a helyi önkormányzat tulajdonában van. A Győr-Moson-Sopron megyei fürdő üzemeltetését minden évben egy vállalkozóra bízzák, aki a nyári szezonban működteti a létesítményt.

Idén azonban némi izgalommal járt ez a folyamat, ugyanis a kiírt pályázatra nem jelentkezett senki, ezért még március végén sem lehetett tudni, hogy ki fogja működtetni a termálfürdőt. Végül egy – a korábbihoz képest könnyítéseket tartalmazó – második pályázatot is meg kellett hirdetni, amit a fürdőt a korábbi években is működtető cég nyert meg.

A Kisalföld megyei napilap mai számában írtak a csornai fürdő idei szezonjáról. Ebből kiderült, hogy sok más termálfürdőhöz hasonlóan megszenvedték a nyár elejének csapadékos időjárását, viszont az augusztusi kellemesen meleg idő ellensúlyozta ezt az időszakot, kompenzálta a júniusi és júliusi kiesést. A legjobb forgalmú napokon 7-800 vendéget fogadtak.

A fürdőbe érkezőknek nagyjából egyharmada csornai lakos, a többiek a vonzáskörzetből érkeznek, beleértve ebbe akár Győrt és Mosonmagyaróvárt is. Viszont szálláskapacitás híján tipikusan egynapos úti célnak számítanak, ami behatárolja a lehetőségeiket. A megyei napilap szerint egyébként a fürdő vendégei elégedettek lehettek az idei körülményekkel, a medencék tiszták, a környezet, a park gondozott volt.

Csorna gyógyvizes medenceA szezon végén a fürdőt működtető vállalkozó szerződése is lejárt, s egyelőre még nem beszélt a tulajdonos önkormányzattal arról, hogy milyen terveik vannak a jövőre nézve. A városvezetés mindenesetre többször is arról nyilatkozott, hogy szeretnének forrást találni a termálfürdő fejlesztésére.

A csornai fürdő 1973 óta működik. A nyári szezonban öt medence működik a fürdőben, ebből kettőt a híresen jó összetételű termálvízzel töltenek. A gyerekpancsolót, az úszó- és a tanmedencét pedig a közműhálózatról töltik.