• Az ilyenkor szokásosnál sokkal melegebb volt szombaton, pláne az ország déli és keleti részén.

  • Emiatt a hajdúszoboszlói gyógyfürdőben is többen voltak a megszokottnál.

  • Sokan napoztak is a kültéri medencékben.

Jól döntöttek azok, akik szombaton felkeresték a hajdúszoboszlói fürdőt. A Tények szombat esti tudósítása szerint legalábbis kellemes programnak bizonyult november 8-án a szabadtéri fürdőzés. Hajdúszoboszlón ugyanis 20 fok volt napközben, ami szokatlanul melegnek számít ebben az időszakban, ezért sokan napoztak a külső, gyógyvizes medencékben (bár ahogy nemrég írtuk ez a D-vitamin képződés szempontjából már necces időszak).

„A forgalom 20-30 százalékkal növekedett egy esős naphoz képest” – mondta Rákosiné Butt Katalin, a termálfürdő vezetője. Jó néhányan az előrejelzéseket látva kifejezetten erre a hétvégére foglaltak szállást Hajdúszoboszlón.

Hajdúszoboszló novemberAz ország nyugati felén nem volt ennyire jó idő, viszont az ilyenkor megszokottnál ezeken a területeken is melegebb volt. A csatorna meteorológusa szerint a mostani időjárás október elejének fele meg, november első napjaiban ugyanis 10 fok körül szokott lenni a legmagasabb hőmérséklet. Ehhez képest még a jövő hét elején is lesznek olyan területek az országban, ahol akár 20 fok is lehet. Az átlagosnál melegebb idő még valószínűleg kitart a jövő hét végéig.