• Ami nekünk a Hévízi-tó, az az izlandiaknak a Blue Lagoon, magyarul a Kék Lagúna nevű hely.

  • Az északi szigetország tófürdője egy holdbéli tájon, fekete és barna lávakövekkel borított vidéken található.

  • Egészen különleges a fürdő, de ennek meg is kérik az árát. Meg fog lepődni a belépőjegyek árain.

1. A Blue Lagoon nem tekint vissza nagy múltra, mindössze 34 éve használják ezt a területet turisztikai célokra.

Kék Lagúna Izland2. Az izlandi fővárostól, Reykjavíktól kevesebb mint egy órára található a fürdőhely, ami közigazgatásilag Grindavík városhoz tartozik. Jelenleg ez Izland egyik legfontosabb turisztikai attrakciója.

Kék Lagúna Izland3. Az északi fekvéshez képest – a Golf-áramlatnak köszönhetően – nem túl zord az idő Izlandon. Viszont nem is jó, nagyon szeles, csapadékos az idő.

Kék Lagúna Izland4. Kellemesnek mondható időjárás igazából csak júliusban és augusztusban van, de fürdésre egész évben alkalmas a hely, hiszen a lagúna vize 37-39 Celsius-fokos.

Kék Lagúna Izland5. A hőforrásra egy geotermikus erőmű is épült, ami közvetlenül a fürdőhely mellett található.

Kék Lagúna Izland6. A Holt-tengerhez, vagy éppen a magyarországi kénes gyógyvizekhez hasonlóan a Kék Lagúna vize is alkalmas a pikkelysömör kezelésére. Egy bőrklinikát is kialakítottak a tó mellett.

Kék Lagúna Izland7. Magyar szemmel a fürdő méregdrága. Négyféle jegyet kínálnak a legolcsóbb – átszámítva – 10 ezer forintba, a legdrágább napijegy 52 ezer forintba kerül.

Kék Lagúna Izland8. Meglehetősen élelmesek az izlandiak, nagyon jól kihasználják a Blue Lagoon márkanévben rejlő lehetőségeket, ennek a része például egy komplett kozmetikai termékcsalád. Ebben tanulhatnánk tőlük.

Kék Lagúna IzlandFotók: Flickr/rohit_saxena, vestman (Creative Commons), pinkiceland.is, bluelagoon.com