• Ami nekünk a Hévízi-tó, az az izlandiaknak a Blue Lagoon, magyarul a Kék Lagúna nevű hely.

  • Az északi szigetország tófürdője egy holdbéli tájon, fekete és barna lávakövekkel borított vidéken található.

  • Egészen különleges a fürdő, de ennek meg is kérik az árát. Meg fog lepődni a belépőjegyek árain.

1. A Blue Lagoon nem tekint vissza nagy múltra, mindössze 34 éve használják ezt a területet turisztikai célokra.

2. Az izlandi fővárostól, Reykjavíktól kevesebb mint egy órára található a fürdőhely, ami közigazgatásilag Grindavík városhoz tartozik. Jelenleg ez Izland egyik legfontosabb turisztikai attrakciója.

3. Az északi fekvéshez képest – a Golf-áramlatnak köszönhetően – nem túl zord az idő Izlandon. Viszont nem is jó, nagyon szeles, csapadékos az idő.

4. Kellemesnek mondható időjárás igazából csak júliusban és augusztusban van, de fürdésre egész évben alkalmas a hely, hiszen a lagúna vize 37-39 Celsius-fokos.

5. A hőforrásra egy geotermikus erőmű is épült, ami közvetlenül a fürdőhely mellett található.

6. A Holt-tengerhez, vagy éppen a magyarországi kénes gyógyvizekhez hasonlóan a Kék Lagúna vize is alkalmas a pikkelysömör kezelésére. Egy bőrklinikát is kialakítottak a tó mellett.

7. Magyar szemmel a fürdő méregdrága. Négyféle jegyet kínálnak a legolcsóbb – átszámítva – 10 ezer forintba, a legdrágább napijegy 52 ezer forintba kerül.

8. Meglehetősen élelmesek az izlandiak, nagyon jól kihasználják a Blue Lagoon márkanévben rejlő lehetőségeket, ennek a része például egy komplett kozmetikai termékcsalád. Ebben tanulhatnánk tőlük.