• A szeptemberi jó idő némileg kompenzálta az augusztusi gyengébb forgalmat.

  • Összességében elégedettek a Zsóry Fürdő idei forgalmával.

  • Jövő héten öt napig nem lesz nyitva a termálfürdő.

Több mint 300 ezren látogattak el a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe az éve első kilenc hónapjában – derült ki a Mezőkövesdi Tv tudósításából. Ez nagyon jó eredménynek számít, ugyanis eléri a tavalyi szintet, márpedig 2015 hasonló időszakához képest idén hűvösebb, csapadékosabb volt az időjárás, valamint a fedett uszoda felújítása sem fejeződött még be.

Vámos Zoltán fürdővezető elmondta, hogy szeptember első három hetében nagyon jó forgalmuk volt, ami némileg kompenzálta a nyári kieső vendégszámot. A főszezonban hat alkalommal éjszakai fürdőzést is tartottak. Ebből két alkalom a kedvezőtlen esti idő miatt a vártnál kevesebb vendéget hozott, a többi viszont sok érdeklődőt vonzott és sikeresnek bizonyult.

Érdekes trend, hogy a páros években zajló nagy sportesemények hatását mindig megérzik a Lengyelországból érkező vendégek számán. S idén sem volt ez másként, azaz a labdarúgó Eb és az olimpia miatt a tavalyinál kevesebb lengyel turista érkezett Mezőkövesdre.

Zsóry TermálfürdőVannak azért pozitívumok is, hiszen például a romániai vendégek kezdik felfedezni a Zsóry Gyógyfürdőt és közülük egyre többen látogatnak el az üdülőhelyre. Mellettük idén több turista érkezett a Benelux országokból és Csehországból is. A külföldiek közül egyébként továbbra is lengyelek és szlovákok keresték fel a legnagyobb számban a Zsóry Fürdőt. Az év hátralevő részében még összességében 50-70 ezer vendég érkezésére számítanak a mezőkövesdi termálfürdőben.

Itt megtekintheti a teljes tudósítást:


Ahogy már korábban is felhívtuk erre a figyelmet, jövő héten karbantartási munkálatok lesznek a Zsóry Gyógyfürdőben. Emiatt október 24. és 28. között, azaz hétfőtől péntekig zárva lesz a létesítmény. Október 29-én, szombaton viszont már újra várja a vendégeket a népszerű – kénes vizű – gyógyfürdő.

Fotó: H. Szabó Sándor