• Ezen a héten, illetve a következő hetek valamelyikén több fürdő is zárva tart a megszokott őszi karbantartási időszak miatt.

  • Van, ahol csak az egyik medencét érintik a munkálatok.

Október és november amolyan karbantartási főszezon a termálfürdőkben. Ebben az időszakban ugyanis – az őszi tanítási szünet kivételével – viszonylag alacsony a vendégforgalom, ezért sok helyen ilyentájt ejtik meg a szükséges karbantartásokat, kisebb felújításokat, vagy éppen az úszómedencék sátortetővel való lefedését.

Összegyűjtöttünk néhány olyan fürdőt, ahol most, vagy a következő hetekben hosszabb-rövidebb üzemszünetre kell számítani.

Egerszalók: jelenleg zárva tart a Saliris Resort, mind a szálloda, mind a fürdő, de erről szóltunk is időben. A jó hír az, hogy hamarosan a végére is érnek a munkálatoknak és október 15-én, azaz szombaton 10 órakor újra megnyitják a fürdőt. Aki kifejezetten a melegebb vizű medencéket szeretni, annak érdemes tudni, hogy a nyitás napján még nem biztos, hogy mindegyik medence eléri a maximális hőfokát.

Cegléd: október 17. és 21. között a település fürdője nem üzemel, magyarán jövő héten hétfőtől péntekig lesznek zárva. Október 22-én (szombaton) 10 órakor nyit ki ismét a ceglédi fürdő.

Cegléd termálfürdőCsepel: a strandfürdő az őszi-téli átállás, azaz a sátortető építése miatt jelenleg zárva tart. A Csepeli Strandfürdő nem közölt konkrét időpontot a nyitásról, ezért a Facebook oldalukat érdemes figyelni, mert ott fogják közzétenni a nyitás pontos dátumát.

Gyula: az AquaPalota élményfürdőben éves karbantartás és vízcsere lesz november 7-től 13-ig, azaz egy teljes hétig zárva tartanak. A fürdő november 14-én, hétfőn nyit ki újból.

Mezőkövesd: a szokásos őszi karbantartás miatt október 24-28. között (hétfőtől péntekig) zárva lesz a Zsóry Fürdő. Október 29-én, szombaton nyitnak ki újra. Ugyan nem karbantartás miatt, de november elsején sem nyit ki a Zsóry Fürdő.

Mórahalom: sátrat állítanak a fürdő úszómedencéje fölé, emiatt ezt a medencét október 21-ig nem lehet használni. A fürdő többi része azonban zavartalanul üzemel!