• Kimondottan jó vendégforgalmat ért el az idei első negyedévben a Ceglédi Gyógyfürdő.

  • Ebben jelentős szerepe volt a tavaly átadott új gyógymedencének.

  • Idén építenek egy további kinti medencét, ami szintén egész évben üzemel.

Meglepően sokan vannak azok, akik a legnagyobb téli hidegben is szívesebben választják a szabadtéri termálmedencéket. Sőt, ősztől tavaszig kifejezetten fontos szempont számukra, hogy az adott fürdőben kinti medencét is használhassanak. Nekik már jó választás lehet a Ceglédi Gyógyfürdő is, ahol tavaly adtak át egy új szabadtéri, 36-38 Celsius-fokos gyógyvízzel töltött medencét, ami egész évben a vendégek rendelkezésére áll.

Szűcs Ádám, a Ceglédi Termálfürdő Kft. ügyvezető igazgatója a helyi televíziónak a napokban elmondta, hogy a várakozásaikat is messze felülmúlta az új medence fogadtatása, mostanra gyakorlatilag ez vált a legkedveltebb medencéjükké. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy 2019 hasonló időszakához viszonyítva az idei első negyedévben 40-45 százalékkal nőtt a vendégforgalmuk.

Szűcs Ádám még az év elején, a Termál Online-nak is beszélt a további fejlesztései terveikről és ennek kapcsán most újabb információk is elhangzottak. Építenek ugyanis még egy, szintén egész évben üzemelő szabadtéri medencét. A 100 négyzetméteres új medence különlegességét az adja, hogy nyáron hideg vizes családi medenceként, télen pedig meleg vizes medenceként fog üzemelni és élményelemekkel is felszerelik.

Nem szeretnék a nyári szezon idején elkezdeni az újabb medence kialakítását, de nem is halogatják, így a tervek szerint szeptember elején indulhat az építése. Az átadása jövő év tavaszára várható, de egyeztetnek a kivitelezővel arról, hogy ha lehetséges, akkor akár már idén karácsony táján kipróbálhassák a vendégek az újdonságot.

Ceglédi fürdő gyógymedence

Friss fejlemény, hogy a tulajdonos önkormányzat egy 250 millió forint értékű pályázatot nyert a fürdő főépületének energetikai korszerűsítésére. Ebből homlokzati hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszer korszerűsítését, hőszivattyú kiépítését és a légkezelő berendezés cseréjét tudják megvalósítani.

Szintén jó hír a Ceglédi Gyógyfürdő kedvelőinek, hogy nyáron nem lesz áremelés. 2022-ben is a 2020-as szezonális árakon látogatható majd a fürdő.