• Az elmúlt évben megújult a Ceglédi Gyógyfürdő szaunarészlege és egy új szabadtéri gyógymedencét is átadtak.

  • A lehetőségekhez képest jól alakult a 2021-es vendégforgalmuk.

  • Idén is folytatnák a fejlesztéseket, újabb szabadtéri medencét építenének és korszerűsítenék a fürdőépületet.

Szűcs Ádámot, a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont ügyvezetőjét kérdeztük a tavalyi évük alakulásáról és a 2022-es terveikről, várakozásaikról.

A szakember többek között elmondta, hogy mivel telt a tavalyi kényszerű lezárás időszaka, beszélt a nyári szezon és az őszi időszak vendégforgalmáról és arról is, mikorra érhetik el ezen a téren a 2019-es szintet. Kiderült az is, hogy egész sok fejlesztéssel készülnek a következő időszakra.

– A 2021-es esztendő mennyire számított jónak a Ceglédi Gyógyfürdő szempontjából?

– Az  év elején sajnos a mi fürdőnk is kényszerpihenőn volt a járványhelyzet miatt. A munka azonban nem állt meg, a zárva tartás alatt sem tétlenkedtünk, sőt minden kolléga azon dolgozott beosztásától függetlenül, hogy a fürdő a járványból kikerülve a legjobb formáját tudja hozni. Festettünk, lakkoztunk, mázoltunk, csiszoltunk, takarítottunk és építettünk. Teljesen megújult szauna részlegünk, az átalakításoknak köszönhetően át tudtunk adni ebben az évben egy 20 fős csillagfény szaunát, egy jéggépet, egy Himalája sófalas pihenőt és egy nagy dézsás zuhanyt is a már meglévő három szaunáink mellé. Hála a szolnoki Magiszter Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak és diákjainak igazán látványos lett a kültéri úszómedence melletti lelátónk.

Cegléd úszómedence lelátóA legnagyobb örömünk pedig az volt, hogy végre sok év után új medencét avathattunk, egy szabadtéri, egész évben üzemelő 38 fokos gyógymedencét.

A nyitást követően a látogatottságunk szépen lassan újra elérte a covid előtti idők forgalmát, sőt bizonyos időszakokban meg is haladta azt. Az év végén nagyon népszerűek voltak karácsonyi ajándékként ajándékutalványaink, és hatalmas érdeklődés mellett megtarthattuk immár hagyományosnak mondható szilveszteri medencés rendezvényünket is. Mivel ennyi jó dolognak örülhettünk, egyértelműen azt mondhatom, hogy a lehetőségekhez képest kifejezetten jó évet zárhattunk.

Cegléd fürdő gyógymedence

– A nyári főszezon, az őszi hónapok és az év végi ünnepi időszak közül melyik volt a legerősebb a várakozásaikhoz képest?

– Csak május 29-én tudott megnyitni a fedett gyógyfürdő épületünk, majd június 5-én a strand is szélesre tárhatta végre kapuit a vendégek előtt. Sajnos így öt hónap teljesen kiesett bevételeinkből. Nagy nyomás volt rajtunk, hogy mindezt a kiesést a megkezdett beruházásaink mellett hogyan tudjunk majd pótolni, de a nyár szerencsére nagyon jól alakult. A június még gyengén indult, de a július minden várakozásunkat felülmúlta és jóval meghaladta a 2019-es számokat is. Sajnos augusztus 20-tól nem kedvezett az időjárás a strandoknak, de így sem lehetünk csalódottak, egy ilyen vészterhes időszak után örültünk, hogy ennyi vendég tisztelt meg bennünket bizalmával. Az őszi és téli forgalmunk sem maradt el sokban a 2019-es eredményeinktől, de kiemelni talán a júliust és a karácsonyi időszakot tudnám.

Cegléd Fürdő szaunavilág

– Milyenek a várakozásai 2022-vel kapcsolatban? A 2019-es vendégforgalmi szint vajon elérhető lesz már idén?

– Alapvetően optimista vagyok, mindenképpen arra számítok, hogy nemcsak elérhető lesz, hanem túl is tudjuk szárnyalni azt.

– Készülnek valamilyen fejlesztéssel, újdonsággal 2022-re?

– Minden évben igyekszünk fejleszteni, megújulni. Jelenleg elbírálás alatt van egy bruttó 250 millió forintos összértékű energetikai fejlesztésünk, mely a fürdőépületet korszerűsítené. Elkészült a kiviteli terve és hamarosan indul a közbeszerzési eljárása egy szabadtéri ülőmedencének, amely egy korszerű technológiájú hibrid medence lesz. Télen gyógyvizes ülőmedenceként, a nyári melegben pedig hideg vizes családi medenceként funkcionál majd, tehát a gyerekek is nyugodtan birtokba vehetik. Szeretnénk kialakítani egy meghitt kis kuckót a kisbabás családoknak, ahol nyugodtan elvonulhatnak ellátni a legkisebb vendégeinket is. Illetve előkészítés alatt van öltözőkapacitásaink bővítése, mert egyértelműen kinőttük a jelenlegi öltözőteret.

Tervekben nincs hiány, tettre kész csapatban nincs hiány, a hitünk, hogy mind a gyógyító, mind a feltöltődést biztosító szolgáltatásainkra nagy szükség van ezért töretlen, nagy reményekkel várjuk mit hoz az új év.