• Egy német utazási iroda szervezésében szerdán landolt az idei első légijárat a Hévíz-Balaton Airporton.

  • Nyár elején indulnak a Wizz Air menetrend szerinti járatai is.

Két viharvert esztendőt követően idén végre a szokott időpontban elkezdődhetett a repülési szezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A német Salamon Reisen szervezésében április 20-án, szerdán landolt a 2022-es szezon első charterjárata a repülőtéren. A német Sundair légitársaság által üzemeltetett géppel Drezdából érkeztek turisták. A Salamon Reisen révén idén még Erfurtból és Lipcséből is érkeznek majd charterjáratok, egészen október elejéig.

Bár a Hévíz-Balaton Airport menetrendjében még nem szerepel, de egy másik német utazási iroda is szervez chartereket Hévízre. A hasonló utakat évtizedek óta indító Mutsch Ungarn Reisen első gépe Frankfurtból érkezik és május 11-én landol majd a reptéren. Ehhez a Lufthansától bérelnek repülőt. A szezon második felében majd Hamburgból, Berlinből és Düsseldorfból is érkeznek majd gépek a Hévíz-Balaton Airportra.

A fenti charterjáratok már megszokott szereplői a nyári szezonnak, az idei év újdonsága viszont az lesz, hogy a Wizz Air is közlekedtet járatokat Hévízre. Ráadásul menetrend szerinti járatokról van szó. A gépek Dortmund és Hévíz között járnak csütörtökönként és vasárnaponként. Az első gép június 16-án érkezik a repülőtérre, az utolsó pedig szeptember 15-én.

Ez egyébként remek lehetőség azoknak is, akik Zala, vagy éppen Somogy, Vas, Veszprém megyében élnek és onnan utaznának repülővel Németország nyugati részébe. Pláne, hogy az utazók számára a repülőtér mellett ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak. Ezen felül fontos szerepe lesz a beutazóforgalom felpörgetésében is. A Németországból érkező utasforgalomból nemcsak Hévíz, hanem a környező gyógyvizes fürdőhelyek, – Kehidakustány, Zalakaros – valamint még a balatoni települések is profitálhatnak.

Sundair Hévíz-Balaton Airport

Fotó: Baladincz Bendegúz felvétele 2022. április 20-án, a Hévíz-Balaton Airportra érkezett Sundair gépről. További fotókat talál ide kattintva.