• Május elsején megkezdődött a strandszezon.
  • Zalakaroson idén kerek évfordulót ünnepelnek.
  • A hajdúszoboszlói és demjéni szezonkezdetről pedig fotókat is mutatunk.

Ugyan az időjárás nem feltétlenül ideális, de jó néhány termálfürdőben megnyitották a strandi részeket, illetve magukat a strandfürdőket. Ahogy korábban írtuk, Budapesten már látogatható a Dagály és a Palatinus Strandfürdő, a következő bő egy hónap során pedig a többi fővárosi strand is megnyitja kapuit.

Zalakaroson egészen különleges az idei szezon, ugyanis 1965. szeptember 5-én nyitották meg a termálfürdőt, azaz idén ünneplik fennállásuk 50. évfordulóját. Tegnap Zalakaroson is megnyitották a fürdő strandi részét és a hagyományokhoz híven a polgármester pezsgővel fogadta az első reggeli vendégeket. Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, hogy 2014-ben 551 ezer vendége volt a fürdőnek, ami 1,3 milliárd forintos árbevétel mellett 70 milliós nyereséget ért el.

Zalakaroson idén 600 ezer vendégben jelölték ki az elérendő célt, aminek révén az elmúlt 50 évben a fürdőt felkeresők száma elérheti a 27 millió főt. Idén is várhatók fejlesztések a fürdőben és a környékén. A nyár elején egy új, 400 fő befogadására alkalmas éttermet adnak át. Szeptemberre pedig elkészülhet az üdülőhely új attrakciója, a fürdő elfolyó vizéből kialakított termáltó. Mindezeken felül a strandbejárat környékét is felújítják az idén.

Így telt a strandszezon első napja Hajdúszoboszlón:

Hajdúszoboszló strand

Ezek a képek pedig a Demjéni Termálfürdő kültéri részén készültek.

Demjén strandDemjén strandHajdúszoboszlói fotó: MTI / Czeglédi Zsolt. Demjéni felvételek: H. Szabó Sándor.