• Május első napjától látogatható a Dagály és a Palatinus, egy hónap múlva pedig nyit a Csillaghegyi strandi része és a Paskál Fürdő, valamint a Római Strandfürdő.
  • A fővárosi általános iskolások idén is kaphatnak ingyen strandbelépőt.

Május elsején kezdetét veszi Budapesten a strandszezon és megnyitják a Dagály és a Palatinus Strandfürdőket. Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketing igazgatója ennek kapcsán az MTI-nek elmondta: a 6 fővárosi strandfürdőnek tavaly több mint 500 ezer látogatója volt. Ugyanakkor a 2014-es kedvezőtlen időjárás miatt ez 10 százalékos visszaesést jelentett. A szezonra való felkészülés jegyében közel 40 millió forintot költöttek a fürdőkre. Ez nem csak a karbantartásokat foglalja magában, hanem például azt is, hogy mintegy 50 ezer egynyári virágot is kiültettek.

Palatinus Strandfürdő

A Dagály és a Palatinus megnyitása után majdnem egy hónapot kell várni a következő strandfürdők szezonkezdetéig. A Paskál és a Csillaghegyi Strandfürdők ugyanis május 30-tól (a Csillaghegyiben egész évben üzemel az úszómedence, ilyenkor viszont a strand- és a gyermekmedencét is megnyitják – szerk.), a Római Strandfürdő május 31-től várja a vendégeket. A Pünkösdfürdői Strand pedig június 6-án fog kinyitni.

A belépőjegyek tekintetében a Paskálnál és a Palatinusnál 2-300 forintos drágulásra kell számítani. Ez a Palatinus Strandfürdő esetében hétköznaponként 2800, hétvégenként 3200 forintos árat jelent (a felnőtt, egész napos jegyek esetén). A Paskálnál pedig 1200 forintba kerül majd egy belépőjegy. A Csillaghegyi Strandon folytatódik a tavalyi akció, azaz nyáron olcsóbban lehet belépőt váltani, ez konkrétan 900 forintos jegyárat jelent.

Folytatódik az általános iskolások számára meghirdetett akció is. Ennek keretében a kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező tanulók ingyenes strandbelépőt kapnak a tanévzáró ünnepségen. Ráadásul idén emellé a Fővárosi Nagycirkusztól is kapnak egy ajándék belépőt, így körülbelül 20 ezer ingyenjegyet osztanak ki.