• A fürdő építéséhez kapcsolódó, évek óta tartó pert bukta el Esztergom.
  • Az ügyvédi irodájuk ugyanis lekéste a per fellebbezési határidejét.

Esztergomnak eddig sok szerencsét nem hozott a fürdő. Az elhibázott fürdőfejlesztések közé sorolt esztergomi létesítmény közel négymilliárd forintba került. Viszont miután melegíteni kell a feltörő vizet, ezért nehezen oldható meg a fürdő gazdaságos működtetése. Az Aquasziget Élményfürdő emiatt az elmúlt években hol kinyitott, hol bezárt. Most is éppen zárva tart.

 

Aquasziget FürdőA fürdővel kapcsolatos per alakulásáról számolt be a Kemma.hu. Az egész ügy még tíz évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor a fürdőt építő Contur-Bau Rt. levonult az építkezésről a kifizetetlen számláikra hivatkozva. A város az elvégzett munkák minőségét kifogásolta és a cég végül nem kapta meg a pénzét. A Contur-Bau perre vitte az ügyet, akiktől viszont néhány éve egy helyi vállalkozó 200 millió forintért megvásárolta a követelésüket.

A követelés új gazdája 564 millió forintnyi vállalkozói díjra és 339 millió forint kamatra, tehát több mint 900 millió forintra tartott igényt. A bíróság a részítéletében az összeg megfizetésére kötelezte a várost, azonban az önkormányzat által megbízott ügyvédi iroda egy nappal lekéste a fellebbezés határidejét, ezért a döntés nemrég jogerőre emelkedett. Az összeget így a nyertes fél mostantól leemelheti a város számlájáról.