• Ahogy általában mindegyik hosszú hétvégén, úgy most is sok hazai vendéget várnak Hévízen.
  • A hazai turisták kifejezetten kedvelik ilyenkor a rendezvényeket, ebből most a tófürdős üdülőhelyen sem lesz hiány.

Az egyik hévízi négycsillagos szálloda által kiadott közlemény szerint náluk már csaknem 100 százalékos kihasználtság lesz a május elsejei hosszú hétvégén. A külföldi kúravendégek mellett ilyenkor megnövekszik a belföldi vendégek száma is, ami az utóbbiak esetén 30 százalékos arányt jelent.

 

Hévíz termál üdülőhelyAmíg az osztrák, német, francia és orosz vendégek elsősorban hosszabb tartózkodás mellett, kifejezetten gyógykezelés céljából érkeznek Hévízre, a belföldi vendégeket elsősorban az aktualitások, tematikus programok vonzzák. Nem véletlen, hogy erre a hétvégére különleges programokkal készült az üdülőhely. A Boldog Békeidők Hévíze rendezvény keretében számos koncert és szórakoztató program várja a hévízre érkezőket ezen a hétvégén. A Festetics téren zajló programokba akár a település webkameráján keresztül is be lehet lesni.

Idén egyébként még négy hosszú hétvége lesz. A pünkösdi (május 24-25.) után az augusztus 20-i négynapos hétvégét használhatjuk ki (augusztus 20-23.), azt követően pedig legközelebb az október 23-i háromnapos hétvégét, végül pedig a négynapos karácsonyi hétvégét.