• Sok fürdőben a nyári tanítási szünet kezdetéig, vagy akár még júliusig is olcsóbb jegyárak érvényesek.

  • Egy felnőtt belépőnél 200-600 forint, egy családi belépőnél pedig akár 1000 forint is megspórolható az előszezonban.

  • Összegyűjtöttünk néhány tippet.

A termálfürdők a belépőjegyárak kialakításakor többféle megoldást követnek. Vannak olyan fürdők, ahol nem nagyon spilázzák túl és egész évben ugyanazokat a jegyárakat alkalmazzák. Ugyanakkor egyes fürdőhelyeken szezonális árak érvényesek.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szezonban magasabb áron kínálják a belépőjegyeket. A „szezon” fogalmát azonban már egészen különböző módon kezelik. Néhol ez kifejezetten a nyári strandszezonra (nagyjából a tanítási szünet idejére) esik, máshol már április végétől, május elejétől szezonális árakkal dolgoznak.

Például a Miskolctapolcai Barlangfürdőben, vagy Berekfürdőn már május elseje óta a szezonális jegyárak érvényesek.

Arra is van példa, hogy egyes termálfürdők felhagyjanak a szezonális árazással. Ide sorolható az egerszalóki Saliris Resort. Náluk sokáig kétféle jegyár volt érvényben. Egy alap és egy kiemelt jegyár. Utóbbit alkalmazták hétvégén, ünnepnapokon, valamint július és augusztus egészében. Áprilisban azonban változtattak ezen a gyakorlatukon és már egész évben egységes árakkal dolgoznak.

Összegyűjtöttünk néhány olyan fürdőt, ahol a következő hetekben a nyári főszezonhoz képest olcsóbban fürödhetünk. Érdemes lehet ezeket a helyeket még a szezon előtt felkeresni.

Gyula – AquaPalota

Az AquaPalota élményfürdőben hasonló megoldást alkalmaznak, mint korábban az egerszalóki Saliris Resortnál. Azaz hétvégén és a kiemelt időszakokban valamivel magasabbak az árak.

A kiemelt időszakok közé tartozik az ünnepnapok mellett a június 16. és szeptember 10. közötti időszak is. Ez egyébként 300 forintos felárat jelent, ugyanis hétköznapokon érvényes felnőtt jegyár 3540-ről 3840 forintra, a diák/nyugdíjas jegy ára pedig 2790-ről 3090 forintra emelkedik.

Egy 2 felnőtt, 1 gyermek felállású családi jegynél már 900 forintot lehet spórolni az előszezonban: ugyanis ilyenkor 10 290 forint helyett 9390 forint a belépőjegy.

AquaPalota gyerekbarátHajdúszoboszló- Hungarospa

A napokban már emlegettük a Hungarospa strandi részlegének előszezoni árait, ugyanakkor a gyógyfürdő, az aquapark, az uszoda és az AquaPalace élményfürdő esetén is alkalmaznak szezonális árakat.

A strandfürdő esetében július és augusztus jelenti a főszezont. Előtte és utána valamivel olcsóbbak a belépők. Egy felnőtt jegy esetén ez 2400 forint helyett 1900 forintos árat jelent. A gyermekeknél, diákoknál és nyugdíjasoknál pedig 2000 forint helyett 1600 forintos jegyárat.

A Hungarospa gyógyfürdőnél ugyanezek az árak és kedvezmények érvényesek. A strandfürdő részeként üzemelő aquaparkban is olcsóbb elő- és utószezonban a kiegészítő belépő, a legdrágább jegytípus esetén 400 forint a különbség (3300 helyett 2900 forint).

Az AquaPalace élményfürdőben június 30-ig (illetve szeptember elsejétől) a hétfőtől péntekig terjedő időszakra olcsóbb jegyárak érvényesek. Ünnepnapokon, valamint egész júliusban és augusztusban viszont a kiemelt árak lépnek életbe.

Ez egy felnőtt, egész napos belépő esetén 600 forintos különbséget jelent (3200 helyett 3800 forint), csakúgy mint a diákjegynél (2200 helyett 2800 forint).

Az Árpád Uszoda esetében is van különbség a július, augusztus és az azon kívüli időszak között. A főszezonban egy napijegy 1200 helyett 1400 forintba kerül. Gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak pedig a főszezonban 1200 forint, azon kívül 1000 forint a jegyár.

Hajdúszoboszló strandLipóti Termálfürdő

Győrtől 28 kilométerre található Lipót, ahol nem is kettő, hanem háromféle szezont különböztetnek meg a jegyárakban. A nyári főszezonnak a június 17. és szeptember 3. közötti időszak számít.

Jelenleg a már nem is holtszezoni, de még nem is főszezoni árak érvényesek.

Egy felnőtt jegy esetében most 2500 forintot kell fizetnünk, ami június 17-től majd 2900 forintra nő. A gyermekbelépők ára 2000-ről 2200 forintra, a családi belépők (2 felnőtt, 1 gyerek) ára pedig 6200-ről 7200 forintra emelkedik a főszezonban, illetve addig is ennyit spórolhatunk.

Lipót termálfürdőSárvári Termálfürdő

Június 15-től augusztus 20-ig alkalmaznak magasabb jegyárakat, de náluk ez nem jelent nagy különbséget. Jelenleg ugyanis egy felnőtt jegyért 3500 forintot kell a kasszában hagynunk, június 15-től ez 200 forinttal lesz drágább. A gyermek, diák és nyugdíjas jegyek ára pedig csak 100 forinttal emelkedik.

Viszont a fürdő keddi féláras akciója nem lesz érvényes a főszezonban. A nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező vendégek ugyanis jelenleg keddenként féláron – 900 forintért – válthatnak napi belépőt. Ez az akció már csak június 13-ig érvényes.

Sárvári StrandfürdőZalakarosi Termálfürdő

Zalakaroson kétféle jegytípus van: alap és komplex. A komplex jeggyel már nem spórolhatunk, ugyanis erre csak április 29-ig volt érvényben egy kedvezőbb tarifa. Az alap belépőjegyek esetében azonban április 29. és június 30. között a főszezonihoz képest alacsonyabb árak érvényesek.

Például egy felnőtt alap belépőjegy ára most 2650 forint, egy alap diákjegy pedig 1950 forintba kerül. Július 1-től ezeknek az ára 2950 és 2050 forintra emelkedik. Egy családi jegynél (2 felnőtt, 2 gyerek) pedig 800 forintot spórolhatunk az előszezonban, hiszen egy alap belépőjegy 7200 forint, de július 1-től már kereken 8000 forint lesz az ára.

Egyébként Zalakaroson már nyitva a strandi rész és ilyenkor jó idő esetén már kifejezetten érdemes lehet az alap belépőt választani a komplex jeggyel szemben. Ugyanis a kültéri részleggel együtt már kifejezetten sok medencéből választhatunk a legolcsóbb jegytípus esetében is.

Zalakaros légi fotók