Rangos minőségi tanúsítványt szerzett az egyik hévízi szálloda étterme. A Tófürdőjéről ismert településen a napokban orosz orvosok és természetgyógyászok tanácskoznak.

  • Az Attila étterem kapta az elismerést.
  • Már tavaly is kaptak egy díjat.
  • Vasárnapig szentpétervári orvosok is konferenciáznak az üdülőhelyen.

Magyarországon elsőként a NaturMed Hotel Carbona Attila étterme szerezte meg a TÜV Rheinland Star minősítést. Az értékelés során az élelmiszerbiztonsági feltételek mellett a konyhai előkészítés és a felszolgálás menetét is vizsgálták, tehát az étterem teljes működési folyamatát górcső alá vették.

NaturMed Carbona Attila étterem

A szálloda étterme

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elsők lehetünk ennek a minőségi tanúsítványnak a megszerzésében. A gasztronómia ugyanis nemcsak a vendéglátás része a szállodában, de szervesen illeszkedik gyógyszolgáltatásaink rendszerébe is, így különösen fontos a mindenre kiterjedő ellenőrzés és precizitás” – nyilatkozta Tapodi Attila, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója.

Nem ez az első elismerés, amit megszerzett az Attila étterem, ugyanis tavaly Magyar Termék Nagydíjban részesültek. Ahogy akkor írtuk, az éttermében a különféle ételallergiákban szenvedők kiszolgálására is felkészültek, az alapanyagokat pedig lehetőség szerint a környékbeli vállalkozásoktól, gazdaságoktól igyekeznek beszerezni.

Hévízi Tófürdő télenSzintén Hévízt érintő hír, hogy Szentpétervárról és környékéről érkezett orvosok, nővérek és természetgyógyászok részvételével tartanak konferenciát a Tófürdő melletti szállodában. A Hévíz.hu híre szerint a résztvevők a hagyományos és alternatív gyógyászat összehangolásának lehetőségeit vitatják meg, de a témák között helyet kap a kínai gyógyászat, és az általános orvoslás természetgyógyászati módszerekkel történő kiegészítésének a lehetősége is.

A konferencián bükfürdői és hévízi orvosok is tartottak prezentációt, de több előadásban is bemutatják a termálvízre épülő gyógyászati lehetőségeket. A konferencia február 9-ig tart.