Zalacsányi ingatlanként hirdetik, de valójában a Zalakarossal szomszédos Galambok határában található a kempinget, panziót és termálfürdőt is magában foglaló létesítmény.

  • 2002-ben saját termálkutat fúrattak és fürdőt építettek.
  • Zalakaros déli határától 1,5 kilométerre.
  • Most 1,7 millió euróért eladnák.
  • Zalakaroson most három nagyobb szálloda is eladósorban van, köztük egy nagyon rossz hírű.

Az egyik fővárosi ingatlaniroda kínálatában bukkantunk a Zala megyében lévő „apartman, kemping, fürdő”-re, amelynél vagy direkt, vagy tévedésből a Zalacsány településnév szerepel. Azonban a képek alapján a létesítmény nem ott, hanem Zalacsánytól 40 kilométerre, a Zalakarossal szomszédos Galambok településen található. Nem nevezik nevén, de a megadott paraméterek alapján a Castrum kemping, wellness panzió és termálfürdőtől válna meg a tulajdonosa.

Galambok kempingA 68 000 négyzetméteres, 160 férőhelyes kempinget, 13 szobás panziót és 60 fős éttermet magában foglaló Castrumot 1992-ben építették. Bő tíz évvel ezelőtt fúrattak egy termálkutat és építettek egy ezer négyzetméteres, üvegtetős fedett termálfürdőt, amihez a panzióból fűtött folyosó vezet. A Castrum Zalakaros határától mindössze 1,5 kilométerre fekszik, így a fürdőt vélhetően ugyanaz a vízbázis táplálja, mint a Zalakarosi Termálfürdőt.

Galambok termálfürdőAz ingatlaniroda honlapja szerint 1,7 millió euróért, azaz több mint 500 millió forintért kínálják a létesítmény. Az ingatlanosok egész évben üzemelőként hirdetik a Castrumot, ugyanakkor jelenleg valójában csak április 15. és október 15. között tartanak nyitva.

Galambok termálfürdőAz eladást nehezítheti, hogy a közelben több eladó szálloda is van – igaz azoknak nincs saját termálfürdőjük. Jelenleg a nagyobb létesítmények közül Zalakaroson az Art Hotel vár vevőre 900 millió forintos irányáron. Az AquaTherm Hotelt pedig 485 millió forintért hirdetik. Szintén eladnák a Thermál Hotel Ligetet, méghozzá 500 millió forintért.

Utóbbiról elég „érdekes” cikkekre lehet bukkanni. A Tékozló Homáron nemrég írtak róla egy nem túl jó véleményt. Az ittjártam.hu-n pedig 49 értékelésből 31-en sorolták a „szörnyű” kategóriában. Utóbbiakon felbuzdulva még egy külön posztban is megemlékeztek a szálláshelyről.