• Termálvizes medencékkel rendelkező szállodákat és egy évek óta zárva tartó termálfürdőt is eladásra kínál a CIB Bank ingatlankezelője.

  • Legolcsóbban a termálfürdőhöz, legdrágábban a bükfürdői hotelhez lehet hozzájutni.

A CIB Bank a válság előtti években nagy elánnal finanszírozta a legkülönfélébb idegenforgalmi fejlesztéseket, ezen belül is különösen a szállodaépítéseket. 2008 után azonban sok ilyen projekt bedőlt, s a hitel fejében számos ingatlan a bank tulajdonába került. Viccesen hangzik, de tény, hogy egy időben a „CIB Hotels” volt az egyik legnagyobb hazai szállodalánc.

Az ingatlanok többségének a sorsa azóta rendeződött, azonban a bankhoz tartozó Recovery Zrt. portfóliójában még mindig találni két termálhotelt és egy termálfürdőt. A Recovery online adatbázisa szerint gazdára vár a bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa. A 207 szobás, négycsillagos hotelt egy szállodaüzemeltető cég működteti. A 926 ezer négyzetméteres telken lévő  19 ezer négyzetméteres épülethez saját termálkút is tartozik. A 2003-ban épült szállodát nettó 3,4 milliárd forintért kínálja a CIB Bank ingatlankezelő cége.

Greenfield RecoveryEladósorban van a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsóri is, amit a bükfürdői társához hasonlóan egy szállodaüzemeltető cég működtet. A 134 szobás hotel 2008-ban épült és gyógyvizes medencével is rendelkezik. A Recovery nettó 1,44 milliárd forintot kér a szállodáért.

Balneo RecoveryEgy régi ismerős is feltűnik a portfólióban: a dunaújvárosi fürdő.

Dunaújváros RecoveryA több mint 3 milliárd forintból épült – hajdanában az Aquantis nevet viselő – fürdőről legutóbb két éve írtunk. Akkoriban olasz és magyar befektetők is érdeklődtek a létesítmény iránt, de a fürdő azóta is zárva van, azaz immár 4 éve nem üzemel. A 7600 négyzetméteres épületben 14 medence, 3 külső és 3 belső csúszda található és egy gyógyászati központ is tartozik hozzá. Az ára nem emelkedett, ugyanúgy 950 millió forint + ÁFA áron hirdetik, ahogy két évvel ezelőtt is.

Ide kattintva elolvashatja a csontritkulásnál alkalmazható gyógyvizes kezelésekről szóló cikkünket.