• Idén év végén, több mint egy évig tartó üzemszünetet követően nyitott újra egy élményfürdő.

  • Az egyik hangulatos kis zalai termálfürdő újranyitására viszont hiába vártunk.

A miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdőt 2021. június 12-én nyitották meg. Ez tulajdonképpen a 2015-ben felújítva átadott Miskolctapolcai Strandfürdő második ütemének számított. Tavaly október 3-án jelentették be, hogy az Ellipsumot bezárják, egy héttel később pedig Miskolc másik két fürdőjére, a Barlangfürdőre és a Selyemréti Strandfürdőre is lakat került. Bár előbbit nem sokkal később, a Selyemréti Strandot pedig az idei strandidényre újranyitották.

Az Ellipsum Élményfürdő esetében a zárvatartást azzal (is) indokolták, hogy szükségessé vált jó néhány garanciális javítás. Ezek a munkák elhúzódtak és a szakemberek csak idén nyárra végeztek a munkálatokkal. Mégsem tűnt sokkal közelebbinek az újranyitás, hiszen Veres Pál, Miskolc polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy az élményfürdőt csak jelentős veszteségek árán tudnák működtetni.

Ennek ellenére idén december elsején mégis újranyitották az élményfürdőt, ami azóta is üzemel, méghozzá a tavalyi jegyárakkal. Azaz egész jó fürdőválaszték áll a Miskolctapolcára látogatók rendelkezésére.

relax medence az Ellipsum fürdőben Miskolctapolcán

A pusztaszentlászlói Aqua Barbara Termálfürdő és a hozzá tartozó kemping újranyitása igazából az Ellipsumnál biztosabbnak tűnt, mégis zárva maradt 2023-ban. A Zalaegerszegtől 25 kilométerre fekvő községben található fürdő 2022. november 6-án volt utoljára nyitva. Az előző téli szezonban is bezártak egy időre, ezért azt lehetett remélni, hogy tavasszal majd idén is nyitnak. Viszont csak nem jött hír az újranyitásról és a megkeresésünkre sem tudtak bővebb információval szolgálni.

Amikor a nyári szezon közepén is csak a zárvatartás tényét erősítették meg, akkor már sejthető volt, hogy ebből nem lesz idei újranyitás. Ennek a pontos okáról nem közöltek semmit. Kár ezért a termálfürdőért, mert szép helyen fekszik és egész értékarányos jegyárakat kínáltak.

A pusztaszentlászlói termálfürdőt egyébként 2009-ben adták át, 2012-ben fedett részleggel bővítették, majd az akkori tulajdonosa úgy döntött, hogy bezárja és eladja. Emiatt 2016-tól kezdődően zárva tartott. 2020 nyarán már egy új tulajdonos nyitotta meg. Amíg működött, addig fedett és szabadtéri termálmedencék, finn szauna, infraszauna, gőzfürdő is a vendégek rendelkezésére állt.

Aqua Barbara fürdő szabadtéri termálmedencéje