• A felújított fedett fürdővel és vadonatúj gyógyászati részleggel rendelkező Bihar Termálliget számít az ország legújabb gyógyfürdőjének.

  • A berettyóújfalui fürdőhöz kapcsolódóan további fejlesztést is terveznek.

Berettyóújfalu Város május 23-án ünnepli a város napját, hiszen 1608-ban ezen a napon kapott kiváltságlevelet Báthory Gábor erdélyi fejedelemtől. A jeles napot minden évben több napos programsorozattal ünnepli meg a határmenti kisváros. Így többek között koncertekkel, Berettyóújfalut bemutató fotókiállítással, futóversennyel és kulturális programokkal ünnepelnek a bihari település lakói.

2024. május 23-án tartott ünnepi testületi ülésen, Muraközi István polgármester egy újdonságról is beszámolt, hiszen a tavaly átadott Bihar Termálliget május 21-től viselheti a gyógyfürdő elnevezést, így jelenleg ez hazánk legújabb gyógyfürdője.

Ezzel a kormányhivatali határozattal egy több éves folyamat ért célba, amikor a magyar állam támogatásával közel 3,5 milliárd forintos fejlesztésből megújult és gyógyászati részleggel bővült a korábbi uszoda és strandfürdő. A gyógyászati eszközök beszerzését egy újabb pályázattal biztosította az önkormányzat, így a Debreceni Egyetem által üzemeltetett kórház szakmai hátterére épülő gyógyászati részleg idén elkezdte működését.

Zámbori Péter, az önkormányzati tulajdonú Herpály Vagyonkezelő Kft. – mint a gyógyfürdő üzemeltetője – tájékoztatása szerint a fürdőkomplexum így vált teljessé, hiszen a kültéri strandmedencék és a fedett uszodarész kibővült egy korszerű gyógyászati központtal, s vált regionális gyógyfürdővé. Az ügyvezető további fejlesztésekről is beszámolt, hiszen májusban nyitották meg a Bihar Termálliget lakókocsis kempinget, de a fürdőhöz kapcsolódó szállodai fejlesztéseken is már gőzerővel dolgoznak a háttérben.

medence a berettyóújfalui gyógyfürdőben

Mostanában számos fürdőben tartanak esti fürdőzéseket. Az éjszakai fürdőzésekről itt olvashat.