A kiváló minőségű szolgáltatásokat megillető Magyar Termék Nagydíjban részesült a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő. Az idén 15. alkalommal átadott elismeréssel összesen 58 pályázatot díjaztak. A kitüntető címet azzal a szándékkal hozták létre, hogy egészséges versenyre ösztönözze a Magyarországon készített és forgalmazott termékek gyártóit, valamint a hazai szolgáltatásokat nyújtó cégeket, szervezeteket. A hazai fürdők közül a Budapest Gyógyfürdői Zrt. által működtetett Széchenyi Fürdő egyedüliként került be a díjazottak közé. A nyerteseknek a hagyományoknak megfelelően a Parlament épületében adták át az elismeréseket.

A Széchenyi Gyógyfürdő 1913 nyarán nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. Az 1997-ben kezdődött és több mint tíz éven át tartó felújítások során a létesítményt fokozatosan felújították. A komplexum 15 beltéri és 3 kültéri medencével működik és magában az épületben egy nappali gyógykórház is üzemel. Jelenleg évente több mint egymillió vendéggel büszkélkedhet a fürdő.

Szintén a fővárosi gyógyfürdőket érintő hír, hogy novemberben – azaz a tervezetthez képest egy hónapos csúszással – megnyitják a Lukács Fürdő új szárnyát. A tavalyi év végén indult beruházás teljes költségvetése 1,3 milliárd forintot tesz ki, amiből egymilliárdot uniós forrásból fedeznek. A fürdőt érintő felújításról itt olvashat bővebben.