Forgalom szempontjából kedvező évet tudhatnak maguk mögött Somogy megye termálfürdői. A Somogy Televízió által készített összeállítás szerint a kaposvári Virágfürdőben 15 százalékkal több vendég volt, mint 2011-ben. Ebben az is szerepet játszhatott, hogy a megyeszékhely fürdőjében 500 forinttal csökkentették a belépőjegyek árait.

Az Igali Gyógyfürdőben 8-10 százalékkal több vendéget regisztráltak az év eddigi részében. Ehhez hozzájárult az is, hogy a nyár elején adták át a fürdő megújult szárnyát, aminek a híre sok vendéget vonzott a somogyi kisvárosba. A fürdő igazgatója szerint az Igalra érkező vendégek 60-65 százaléka magyar volt, a külföldiek döntő többsége pedig Németországból és Ausztriából érkezett.

A megújult igali fürdő

A nagyatádi strandfürdőben kettő százalékkal növekedett a vendégek száma, ennek ellenére a termálfürdő árbevétele enyhén csökkent. Nagyatádon a magyar mellett a Horvátországból érkező fürdőzők dominálnak. A Marcaliban található termálfürdőben is csak enyhe forgalomnövekedést tudtak felmutatni Ebben szerepe lehetett annak, hogy a település mindössze 14 kilométerre fekszik a Balatontól, a jó időben pedig sokan inkább az ottani strandolási lehetőségeket választották.